keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Uudet istutuslavat ylijäämälaudoista

Katsaus pihalle tekee hyvää mielelle. Nyt ollaan oltu jo monta päivää ihan pihalla, mikäs sen parempaa. Tässä joitain pihahommia joita olemme helteeltä jaksaneet puuhailla.

Niinkuin kuvasta näkyy lasit/pleksit puuttuu yhä kasvihuoneesta, mutta eihän vielä ole liian myöhäistä niitä hankkia, olisiko joitain hyviä vinkkejä? Ainakin kattoon ajattelimme jonkinlaista valokatetta. Tässäkin pitäisi tietenkin päästä mahdollisimman halvalla..Ihan pelkkää muovia emme kuitenkaan tahdo käyttää.
Kasvihuoneen eteen rinteeseen olemme alkaneet reunustamaan yrttitarhaa. Todennäköisesti tämä tulee jatkumaan vielä kasvihuoneen taakse, jossa on vielä monta metriä meidän tonttia jäljellä.
Aurinkoista ja ihanaa rinnettä!Yrttipenkin ensimmäiset asukit persilja ja tilli.


Tällä hetkellä kasvihuoneessamme kasvaa vain yrttejä, jotka on tarkoitus nostaa tähän uuteen penkkiin. Tuohon kasvihuoneen ja yrttipenkin väliin olisi ihana saada jotain kaunista matalaa kukkaa reunustamaan ja kaunistamaan.

Tässäpä ruohosipuli, mikäs muu maailman helpoin yrtti kasvattaa!

Mäkimeiramia tunnetaan myös oreganona. Lisäksi löytyy minttua ja sitruunamelissaa. Ruukuissa vielä lipstikkaa, laakerinlehtipensas, itse kasvattamaani korianteria ja sitruunaruohoa.


Mummi ja Kukki kävi tässä eräs päivä kylässä ja esittelin kellarista kantamiamme entisen asukkaan jäljiltä jäämiä lautoja. Iso pino saman mittaisia lautoja, näistä olisi tarkoitus saada lisää kasvatustilaa siis istutuslavoja. Eikä aikaakaan kun kukki jo kaivoi nauloja ja reunapalikoiksi sopivaa lautaa liiteristä.
Niinpä syntyivät nämä tosi näpsäkät istutuslavat.
On se onni olla apureita!


Pohjalle laitoimme sanomalehteä hillitsemään rikkakasveja, tämän päälle risuja ja lehtikompostia lannoittamaan, sitten vain lavat täyteen multaa, mitä meillä onkin vielä mukava kasa pihalla viimevuotisesta rekkalastista. Tuntuu, että vasta tänä vuonna päästään oikeasti vähän toteuttamaan juttuja pihalle. Viime kesä meni suurelta osin vain raivaamiseen ja ihmettelemiseen. Toiseen istutuslavaan laitoimme itsekasvattamamme latva-artikokat ja toiseen ainakin viittä eri salaattia. Nyt innolla odotamme satoa ja artisokkien vahvistumista.


Kävimme naapurimme ystävän pientilalla noutamassa poninkakkaa, täyttä tavaraa ja For Free! Ihana täti antoi lapsemme, jopa ratsastaa yhdellä poneista! Nämä vielä hetkeksi muhimaan mullan kanssa ja sitten syksyllä maahan lannoittamaan! Nyt kevään ja kesän kynnyksellä käytetään viimevuonna haettuja kakkasäkkejä.


Eksyttiin myös Rinnekodin taimitarhaan ja mukaan tarttui tämä avomaankurkku, jossa jo pieniä kurkkuja, kaksi kesäkurpitsaa, jotka myös pääsivät kasvimaalle kasvamaan, tilliä yrttipenkkiin ja alla olevat Pitsikukka ja Tähtisilmä. Kannattaa käydä piipahtamassa jos siellä päin sattuu ajelemaan. Lisäksi olemme istuttaneet kasvimaalle myös istukassipulit ja herneet.Mitäpä muuta, kaikkea tietenkin pikkujuttuja sinne tänne, tässä niistä muutama. Ainiin käytiin ostamassa myös ruohonleikkuri.
Ihana toimiva Ruohonleikkuri, nyt saa vuohenputket kyytiä!
Samalla reissulla mukaan tarttui myös edullinen puinen puutarhapöytä+penkki+tuolit setti, mutta näistä ja muista myöhemmin lisää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!