tiistai 27. toukokuuta 2014

Omenapuut täynnä kukkia

Nappailin kuvia muutamana päivänä pihalla hortoillessamme. Omenalaaksomme vanhat puut täydessä kukinnassa, onpa kaunista! Vieläkään ei välillä uskota millaiseen ihanaan paikkaan ollaankaan päädytty.


Tästä (kuulemma) n. 10 vuotta vanhasta omenapuusta saadaan isoja makeita omenoita. Kukkien määrästä voisi toivoa herkullista ja runsasta satoa!
Parhaita vinkkejä omenapuiden tunnistamiseen otetaan vastaan!

Tämän sain viime syksynä kolmekymmpislahjaksi pikkuveljeltäni ja saattaa olla, että saamme jo tänä vuonna siitä ensimmäiset maistiaset!

Yläpihan kahden omenapuun kukinta ovat vielä hieman vaatimattomampaa, mutta ainakin viime vuonna näidenkin sato oli herkullinen. Tämän yläpihan keskimmäisen puun juurelle olemme myös istuttaneet mansikantaimia ja osa näistä onkin selvinnyt talven yli, jossain vaiheessa mansikkamaakin saa luvan kasvaa.
Kaikki aikanaan!Nyt toivotaan reippaita sateita muutamaksi päiväksi, jotta kasvit saisivat uutta virtaa kukoistukseen! Meidän pihasta kyllä löytyy kaksikin kaivoa kasteluun, mutta pienen lapsen ja kahden koiran kanssa kaivonkansien avaaminen on hieman riskaabelia. Ja toisaalta toinen kaivonkansi on täyttä betonia ja aivan älyttömän painava, tämän avaamiseen tarvitaan siis aina apujoukkkoja. Näiden kansien päivitykset eivät ainakaan vielä ole -to do listan kärjessä, joten toivotaan kovasti taivaalta pientä piristystä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!