keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen aikaan omalla pihalla

Meidän pihan yksi erikoisuus löytyy tästä.
Korvasieniä!
Vaikka onkin ollut kuivaa muutama pieni on jo noussut maanpinnalle, saa nähdä miten sadon käy, mutta eiköhän niitä sateita taas pian saada sienien iloksi!
Saatiin pyhien aikana myös uusi grillipaikka käyttökuntoon. Kaivonrengas oli kasvanut täyteen viereisten puiden ja pensaiden juuria, niimpä apuna tyhjennyksessä käytettiin myös isoja raivaussaksia! Kyllä kannatti, tässä oli hyvä poltella risuja, jotka eivät kyllä koskaan tule loppumaan pihamaaltamme.Grilli tämän hetkisessä mallissa. Saa nähdä kuinka vielä tuunataan, tyhjennys oli kuitenkin jo riemuvoitto, joten tällä mennään nyt! Irtotiilet vanhasta tulipesästä..Tässä mahtuu kyllä kokkaamaan jo isommallekkin porukalle. Onneksi pihaltamme löytyi tällainen aarre, kaasugrilliä tuskin tulemme koskaan hankkimaan, joten tämä riittää meille mainiosti!Kasvimaalla tapahtuu. Perunat on istutettu!
Nyt toivotaan juhannukseksi omia uusia perunoita, Nam!!
Käännettin siis viime keväänä tämä umpeen kasvanut lupiini pelto kasvimaaksi ja tänä vuonna näyttää jo näin hyvältä. Meillä kävi kyllä tuuri kun maa olikin todella laadukasta..kasvimaata ajatellen! Ennen pääsiäistä puolisoni vanhemmat kävivät kyntämässä maata moottorikoneella ja nyt maa oli kuivahtanut niin, että uskalsimme istuttaa Timo-perunat. Edessä reilun metrin verran laajennusta viimevuotiseen kasvimaahan.Muutama viimekesän valkosipuli pelastettuna kyntämisen alta, plus ihanat pikkuiset sormet. Viime syksynä istutetut valkosipulit myös hyvässä kasvussa kasvimaan vasemmassa laidassa.Tämän verran löytyi maasta myös Artisokkia! Eiköhän näistä hyvin muutaman sopan keitä..

Keskipihalla kasvaa valtava Syreeniaidanne ja sen silmut poksahtavat minä hetkenä hyvänsä.
Ihanaa kun lehtipuut alkavat jo vihertämään!

Pikkutaimien ulkoilutusta..Tässä vielä taimet ullakolta, eteläinen iso ikkuna ja trooppinen ilmasto! Toivottavasti sopiva paikka vahvistamaan pienokaisia. Edessä hauska kokeiluni. Ruohonjuuresta ostettu inkivääri viilipurkissa. Vietti monta viikkoa hiljaiseloa akvaariokasvihuoneessani, mutta vauhtiin päästyään,
taivas näyttää olevän rajana!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!