perjantai 19. syyskuuta 2014

Yrttien kuivatusta

 Meidän puutarha on vielä keskeneräinen. Ainahan ne taitaa olla. Tällä hetkellä meillä kokeillaan puutarhointia, mikä onnistuu ja tuntuu omalta. On kuitenkin ihanaa kun omalta pihalta ihan oikeasti saa hyötyä omiin tarpeisiin. Tässä hieman yrttejä, joita talven varalle olemme säilöneet.

Keittiön ikkunassa roikkuu Lipstikkaa, Meiramia ja Sitruunamelissaa...


Uusi tuttu Stevia. Käyttö on melko kokeilullista. Hyvin kuitenkin kasvoi, tämä jostain puutarhamyymälästä ostettu taimi. Todella makeaa varmaan sopii hyvin esim. teen makeuttamiseen. Kuinkahan tämän saisi talvehtimaan. Kannattaisiko nostaa maasta vai pistetäänkö sormet ristiin ja toivotaan parasta!? Voi kun olisikin aikaa tutkia kaikenmaailman käyttötarkoituksia ja kokemuksia. Pienen lapsen kanssa se oma itsenäinen aika vain on niin kortilla. Löytyiköhän jostain lapsille suunnattua puutarhakirjaa, jota voisimme yhdessä lueskella?

Jotain kerättiin myös ullakolle kuivumaan. Kahta minttua, meiramia, lipstikkaa, ranskalaista rakuunaa, steviaa, sitruunamelissaa, valkosipulit ja pieni sato tavallisia sipuleita.
Sain äidiltä kuivurin lainaksi ja sehän pyöriikin nyt koko ajan. Tällä hetkellä kuivatetaan omppua ja pihlajanmarjaa, mutta ajattelin tyhjentää pihan nokkosesta ja kuivata hyötykäyttöön. Jospa vaikka saisi Hemoglobiinin nousemaan teetä litkimällä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!