tiistai 12. elokuuta 2014

Viidakkojuhlat


Tyttäremme täytti 2-vuotta! Kaksi on kyllä hurjan paljon enemmän kuin Yksi. Tuntuu, että tällä hetkellä meillä juostaan hurjaa vauhtia kehityksessä eteenpäin. Kaikki tehdään itse!
Mieluiten juuri toisin päin kuin mamma tai äiti pyytää.
Puhetta tulee, joka päivä enemmän ja enemmän ja tämä tapaus onkin varsinainen papupata, ehkä juuri tästä johtuen meillä opetellaan uusia keinoja nukahtamiseen...illalla kun täytyy käydä läpi ihan kaikki maailman asiat mitkä pienen päässä pyörii. Hyvähän se vain on, että tahtoa löytyy. Emme tahtoisi hänen mieltään liikaa rajoittaa, tämä tuo siis aivan uusia haasteita myös kasvatukseen. Kuinka olla avoin ja tiukka sopivasti.

Juhlien teemaksi valitsimme Viidankon. Puutarhamme on melko iso ja osittain villi, joten valinta oli helppo. Lapsemme rakastaa ihan kaikkia eläimiä, joten siinä se ja eikuin Sukellus viidakkoon!


Kuumasta loppukesästä johtuen pihallamme parveilee ikävän paljon ampiaisia tällä hetkellä. Niinpä päätimme, että tarjoilut pidetään puutarhajuhlista riippumatta sisällä. Suurimmilta hyökkäyksiltä onneksi selvittiin, ainoan pistoksen sai vaimoni äiti, onneksi purema ei aiheuttanut kovin suurta reaktioita...Asensimme ympäri pihaa lautasia, joille asettelimme päärynän ja appelsiininviipaleita. Nämä lautaset olivatkin koko päivän täynnä pistiäisiä.

Eteisessä Taikuri käärme toivotti vieraita herkuttelemaan!


Käärmeepatonki juustotäytteellä maistui hyvin niin pienille kuin isommillekkin vieraille!

Herkkusiilet suolaisena ja makeana!
Synttärikakku -Paljon onneeaa vaan! Lapsemme laulelee edelleen.
Lisää kakkua pöytään!!
Tehtiin ensimmäisen kerran juustokakku ja hyvin onnistui (kuulemma:). Pohjana Digestive (munaton) ja täytteenä maustamatonta tuorejuustoa, creme fraisea, sokeria, vaniliinisokeria ja liivatetta. Ai, että jännitti pysyykö kakku kasassa. Teimme kakun edellisenä päivänä ja päällystimme sen juhlien aamuna. Kuorrutteeseen keitettiin vadelmia, joista otimme mehun talteen ja sekoitimme liivatteen. Olimme lopputuloksesta hyvin ylpeitä. Ei liian makea juuri sopiva!

Vaimoni vaatimalla vaati näitä viidakkotikkuja, niinpä eräänä iltana askartelimme niitä yömyöhään. Olivat kyllä oikein kivoja ja helppoja (halpoja) pöytä koristeita.


Tämä ei välttämättä ole niin eläimellinen, mutta olin vain niin onnellinen, että tämän ruusu puhkesi kukkaan juuri sopivasti syntymäpäiväksi.Juhlamaailmasta noudimme heliumilla täytettyjä palloja lapsille, 10kpl/n.25e. Lapset olivatkin erittäin onnellisia näistä.
Pikkunorsut pääsivät vihdoin kaapista ilahduttamaan ihmisiä!
Erillistä ohjelmaa meillä ei juuri ollut..Leijonanhäntäkin jäi kiinnittämättä.

Tässä kuitenkin,
Viidakkovisa!
Asettelimme erilaisia viidakoneläimiä, joita kotoa löysimme ympäri pihaa ja annoimme kullekkin kolme vaihtoehtoa mistä he olivat kotoisin. Tämä olikin yllätävän vaikeaa ja vain muutamat saivat enemmän kuin kaksi oikein.

Kiva pieni peli, johon kaikkien oli helppo osallistua, lapset, jotka olivat 1-4-vuotiaita auttoivat ahkerasti aikuisia etsimään kadonneita eläimiä. Voiton veikin kummityttömme reilu puolitoista vuotta, liekö äidillään ollut osuutta asiaan...

Tässä meidän tämän kesän huippulöytö
LÖRPPÖ-LASSI!
Ei tarvittu näissä juhllissa ongintaa kun jokainen vieras sai käydä jututtamassa tätä hassunkurista ystäväämme. Toimii euron kolikolla moitteettomasti, tällä kertaa kuitenkin tarjosimme vieraidemme yllätykset! :D

Tässä toinen aarteemme, joka pääsee juhlapäivinä pihalle heilumaan,
MAIJA MEHILÄINEN!
Kone toimii myös moitteettomasti napin nainalluksella soittaen samalla tivoli musiikkia. Täysi hitti niin kuin arvata saattaa!

Päivä oli täydellinen juuri sopivasti aurinkoa, musiikkia ja hyvää rentoa meininkiä sukulaisten ja ystävin kesken. Näitä juhlia muistellaan varmasti vielä pitkään. Ihanaa kun saa antaa mielikuvituksen lentää ja luoda ihania asioita rakkaille.
Onnea kulta, olet ihan koko maailmamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!