maanantai 8. kesäkuuta 2015

Puuhastelua pihalla

 Otsikko ehkä sinäänsä on hieman vääristynyt, koska teimme puolisoni kanssa niska limassa viikonloppuna hommia. Olimme buukanneet esikoisen mummilaan yökylään. Piha piti saada siistittyä, taimet istutettua, pyykit pestyä ja reissutavarat katsottua yms. Loppuviikosta koittaa nimittäin lomareissu italiaan. Kaikkea ei tietenkään saatu tehtyä, mutta tässä pieni katsaus miltä pihallamme tällä hetkellä näyttää. Pelkkä ruohonleikkuu teki ihmeitä tuoksuuhan se leikattu nurtsi ihan kesälle!


Kasvulavoissani vihertää jo mukavasti!

Villiintyneet valkosipulini!

Yrttipenkki ja kasvihuone.

Tomaatit ja paprikat täytyy vielä kattaa ja kastella kunnolla lisäksi taidan laittaa sormet ristiin. Automaattikastelulle ei nyt riittäneet rahkeet..

Kasvimaan katoin sahanpurulla, toivoen sen pidättävän hieman rikkoja ja kosteutta. Saa nähdä kuinka käy.


Ensikertaa kaaleja kasvamassa!


Ja Härkäpapuja! Nämä ovatkin olleet iloinen yllätys, kasvavat niin vahvoina. Toivottavasti myös sato onnistuu.

 Maa-artikokkia tupsahtelee kasvimaalta, vaikka nostin ne ylös viime syksynä. Kiva kun kasvaa, nyt meillä onkin mukavasti näitä rivillinen, ihan niinkuin bonuksena.


Perunoiden kanssa kävi vähän nolosti. Laitoime ne kyllä ajoissa maahan, mutta kerkesivät ennen sitä olemaan sateessa ja ilmeisesti pakkasessa sen jälkeen. Jonkin aikaa sitten kaivoin maasta mätiä perunoita. Onneksi katsoin maahan, muuten olisi sato mennyt sivu suun. Ostettiin uudet perunat ja istutettiin toistamiseen. Näistä jo muutamat olivatkin kerenneet nousemaan, lisäsimme siis toiveikkaina multaa maahan.

Pitääkin ottaa kuvat myös reissun jälkeen. toivottavasti pihalla on hengissä jotain muutakin kuin rikkaruohoja! Kanoista puhumattakaan, onneksi tässä kohtaa naapurimme astuvat kuvaan ja ovat luvanneet munapalkalla ruokkia tsirppojamme! :)

Suuri osa taimista: tomaatit, chilit, kurkut, kurpitsat, kaalit, maissit, parsat ja osa pavuista ostettiin tänä vuonna Kallen kukkatarhasta kirkkonummelta. Facebookissa mainostettiin erittäin edullisia kasveja ennakkotilauksella, joten en voinut olla tarttumatta tilaisuuteen.

Kuinka sinä suojelet taimesi lomareissujen ajaksi?6 kommenttia:

 1. Onpas kivan näköistä! täytyy itsekkin käydä katsomassa noita perunoita, niille meinaan taisi käydä täysin samoin ennen istutusta :D

  VastaaPoista
 2. Paljon olette saaneet aikaiseksi! Kivalta näyttää, kasvihuone tosi mukava. Kävin eka kertaa blogissasi, mukava blogi sinulla. Tervetuloa vastavierailulle blogiini: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet löytänyt tiesi blogiini! Täytyy käydä kurkkimassa myös sinun maailmaasi :) Kesällä muut menot ovat vieneet mukanaan ja päivittely on jäänyt...

   Poista
 3. Kiva kasvari ja iso kasvimaa. Joo, yleensä tulee niska limassa riehuttua...

  VastaaPoista
 4. Hienot härkäpavut. Minäkin ensimmäistä kertaa sivuillasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juuri keräilin ensimmäsiä palkoja ja muistin blogini :D Hauskaa, että olit juuri nämä huomioinut! Mukavaa myös, että löysit blogini. Täytyykin ryhdistäytyä ja alkaa päivittelemään puutarhan kuulumisia! :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi!