maanantai 20. kesäkuuta 2016

Perunamaan vaiheita

Näin puolentoista kuukauden väliin on hyvää laittaa kuulumisia perunamaalta. Viisi riviä siis kylvettiin ja tässä 1,5kk tulos: 3-4 riviä kasvaa oikein kivasti. Tosin kaksi heistä melko läheisesti. Viimeinen liekö saanut vähemmän valoa vai ollut huonompaa maata, mutta kasvaa ihan kehnosti toisiin verraten. Oikeanpuoleisilla riveillä näkyi ennen sateita jo kukkanuppuja, mutta tänä iltana näytti että olisivat lakastuneet...Vai kukkivatko sateen keskellä? Isoimmat kasvut ovat jo todella korkeita, kehtaisikohan kokeilla onnea omista juhannusperunoista? Tänä vuonna kylvimme jokatoisen perunaa ja toisen härkäpapua. Viime vuonna oli ensimäistä kertaa Härkäpavut koekasvatuksessa ja ihastuin niihin täysin. Ihania Jättiläisiä ja kasvaa vahvasti. Näyttääkin siltä, että ovat viihtyneet hyvin ja satoakin sopii toivoa. 


Nyt tahtoisinkin vinkkejä ja kokemuksia kumppanuuskasveista ja viljelykierroista, hyviä linkkejä otetaan myös mielellään vastaan. :) Miltä sinun kasvimaalla näyttää? Meillä vielä pieniä taimia täynnä ja toiset vasta itämisvaiheessa, ehkäpä näistä lisää taas kuukausien päästä! ;) Nyt tutkimaan ja inspiroitumaan muiden kirjoituksista, mukavaa Juhannusviikkoa kaikille! 2 kommenttia:

 1. Siellä on potut hyvin kasvaneet, mulla vasta pilkistää maasta.
  Täältä mm. löytyy tietoa kumppanuuskasveista: http://hyotykasviyhdistys.fi/puutarhatieto/sekaviljely/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kun toukokuu oli niin lämmin niin tuntuu, että kesä olisi jo paljon pidemmällä! Onneksi vielä on kasvukautta jäljellä. ;) Kiitos linkistä, hyvää juhannusta!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi!