keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Matkassa maailmalle

Lähdemme tapaninpäivänä kuukaudeksi aasiaan ja tarkemmin sanottuna viikoksi Kiinaan ja kolmeksi Thaimaaseen! Reput selässsä tietenkin. Kahdestaan ollaankin jo aasiaa ristiin rastiin kierrelty, mutta nyt ensimmäistä kertaa mukana myös 1-vuotias palleromme! Tällä kertaa suorat finnairin lennot Shanghaihin ja takaisin kotiin Bangkokista. Aikaisemmin ollaan etsitty vain halvimmat lennot (ties kuinka pitkistä vaihtoyhteyksistä piittaamatta), mutta nyt hemmoteltiin itseämme suorilla lennoilla.

Shanghaissa tapaamme Mama P:n vaihtariystävän ja nautimme paikallisista herkuista paikallisen opastuksella suur kaupungin sykkeessä neljän päivän ajan! Ja tässä myös hyvä syy, miksi lisätä reissulle kieppiä Kiinan kautta. Vaihtovuodesta Macau:ssa taitaa olla jo yli 6 vuotta joten jälleennäkeminen on odotettu. Shanghaista suuntaamme läheiseen "vanhaan kaupunkiin" Suzhouhun muutamaksi päiväksi tutustumaan pitäjän paikallisuuksiin. Kuulin että sinne on eksynyt myös kaksi kotipizzaa! Hah, nämä varmasti olisivatkin varsin eksoottinen näky siellä.

Tässä matkaa suunnitellessa on tullut selväksi että tästä reissusta selvittyämme alkaa uuden suunnittelu. Paljon pidemmäksi aikaa Kiinan maaseudulle ja muihin merkittäviin suurkaupunkeihin, Chengdun jättipandalaan, Xianiin katsomaan terrakotta-armeijaa, Kiinanmuria unohtamatta. Meitä kiinnostaa myös ihan tavallinen arkipäiväinen kulttuuri, riisipellot ja ihmiset Kiinassa. Hong Kong ja Ma cau ovatkin jo aiemmilta reissuilta tuttuja. Myös johonkin toiseen vuoden aikaan, tuolloin vuoden vaihteessahan Shanghain suunnalla lämpötila lähenee nollaa!

Nyt takaisin tähän tulevaan matkaan! Suzhoussa seikkailtuamme jatkamme matkaa noin neljän tunnin junamatkan päässä sijaitsevaan Wuhaniin, jossa lepäilemme yhden illan ja lennämme aamulla Bangkokiin. Bangkokista otamme yöjunan ylös pohjois-Thaimaaseen Chiang maihin nauttimaan rennosta elämästä, hyvästä ruuasta, paikallisesta kulttuurista, luonnosta, eläimiä unohtamatta. Tästä eteenpäin matkan suunnittelu on vielä hieman vaiheessa, mutta todennäisimmin lennämme etelään ja eksymme muutamalle ihanalle autiosaarelle snorklailemaan ja lekottemaan rannalle. Kuulostaa muuten niin hyvältä etten malttaisi pysyä housuissa! Lisätietoja matkasuunnitelmien edetessä.

Matkavinkit vajaan puolitoistavuotiaan kanssa ehdottomasti tervetulleita, myös rauhalliset rantakohteet Thaimaassa otetaan huomioon! :)

Tässä muutama fiilistelykuva edellisiltä reissuilta!


Thaimaa, Kiinalaiset matkalla luolaan

Thaimaa Ko Muk

Thaimaa Ko Adang

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!