perjantai 1. marraskuuta 2013

Keittiöremontti

Kun viime talvena muutimme tänne, oli koko talo suurinpiirtein alkuperäiskunnossa. Niin myös keittiö, tämän remontoimme ensimmäisten joukossa. Oli ihanaa lähteä ihan alusta. Vaikkakin budjetilla tämä tehtii. Emme siis mässäilleet kaiken maailman marmoreilla (koska meillä ei niihin olisi ollut varaa) vaan teimme hintavertailua ja pohdimme tarkasti mitkä ovat meille tärkeitä asioita ja mitä pystymme itse tekemään. 

Näinpä meille sitten kävi! 

Koko talomme asuinkerroksessa oli todella hyvässä kunnossa oleva puulattia, joka oli keittiön osalta maalattu punaisen ruskeaksi. Me tahdoimme jotain raikasta joten hioimme sitä hieman ja maalasimme valkoisella maalilla. Poistimme seiniltä puupanelointia ja meidän onneksemme seinälevyt näiden alta olivat niin hyvässä kunnossa, että pelkkä pakkelointi ja päälle maalaaminen riitti. Astianpesualtaan ja hellan puoleisella seinällä oli siniset kaakeloinnit ja koska emme ole Vielä maailman parhaita nikkareita eikä kumpikaan meistä ollut koskaan kaakeloinnut maalasimme nämä kaakelimaalilla valkoisiksi. Todella helpolla uusi ilme vanhoille laatoille ja lopputuloskin miellytti silmää. Maalipurkin hinta 26e. Maalasimme myös muut seinät valkoisiksi, paitsi ikkunaseinän tapetoimme maalaisromanttisella ruusutapetilla. Tämä tapetti yllätti lähipiirimme hilpeästi herttaisuudellaan, ehkä he olivat ajatelleet meidän laittavan jotain yksinkertaista tai no ei nyt ainakaan vaaleanpunaisia pieniä ruusuja. Meidät tämä tapetti hurmasi heti ja kun vielä löysimme tähän sopivan tapetin makuuhuoneeseemme valinta oli selvä! 
Kalusteiden sijainteja emme juurikaan muuttaneet lisäsimme vain kaappitilaa paikalle, jossa aiemmin sijaitsi puupanelointi. Nämä kaapit, (Faktum Rämsjö) löysimme ikeasta, olimme oikeastaan menossa jo ostamaan erästä toista mallia, livenä nähtyämme päädyimme kuitenkin oikeaan puuhun muoviseoksen sijaan. Tämä ratkaisu oli muutaman kympin kalliimpi, mutta lopputulokseen olemme olleet todella tyytyväisiä eikä kiiltävät kaapinovet ole olleet häiritsemässä. Ostimme myös tätä samaa Faktum Rämsjö kaappia allaskaapiksi ja muita emme sitten tarvinneetkaan. Tilassa oli kaksi vanhaa keittiönkaappia sen verran hyvässä kunnossa ettemme tahtoneet ottaa niitä pois, joten maalaamalla nämä valkoisiksi sisältä ja ulkoa saimme ne integroitua uuden keittiömme ilmeeseen. Uusiin kaapin oviin hankimme nupit Indiskasta, hinta 4,90/2kpl.

 Työtasoiksi valitsimme Ikeasta massiivipuuta (Tammi) ja meille riitti hyvin yksi 246cm pätkä,149e/kpl. Tätähän pitäisi muistaa vahata puolenvuoden välein, joten se taitaakin sitten päätyä -to do listan kärkipäähän. Kaappien lisäksi hankimme keittiöömme uuden tiskialtaan ikeasta Dömsjö kaakeliallas ja ehjänä vielä. Vähän jännitti miten sellainen kestää, hyvin näköjään. Hanan myös ikeasta, olimme jostain lukeneet etteivät ikean hanat olisivat kelvanneet vakuutusyhtiöille, mutta iloksemme myymälä oli täynnä lappuja jotka kertoivat, että tämä asia oli korjattu. Tastähän tulee ihan ikean ylistys postaus, vaikka se ei kyllä ole tarkoitukseni. Se vaan nyt on niin että sieltä löysimme meille kaikin puolin parhaiten sopivia tuotteita tämän verran. Aluksi etsimme ihan oikeita vanhoja keittiönkaappeja, mutta sopivan kokoisien löytäminen oli hankalaa ja meillä oli jo kädet täynnä töitä, joten valitsimme sitten hieman yksinkertaisemmin tällä kertaa. Astianpesukonetta talossa ei ollut, joten hankimme sellaisen, tilaa oli tosin vain 45cm ja näitä pienempiä malleja oli hieman hankala löytää. Lopulta löysimme onneksi kukkarolle ja keittiöllemme sopivan, merkkinä Marcell, hinta 279e ja hyvin on pessyt. Keittiöstämme löytyi vanha sähköhella joka myös kokoa 45cm ja näitähän nyt ei löytänyt yhtään mistään, joten vanha sai jäädä. Murhe on sitten sitäkin suurempi kun se lakkaa toimimasta. Toisaalta, vieressä sijaitseva puuhella antaa kyllä keittiöllemme ihanan vanhanajan fiiliksen ja kaiken lisäksi tämä on toimintakuntoinen. Jäljellä taitaa olla ainoastaan jääkaappimme jonka ostimme uutena Virosta, vaikka meidän pitikin pärjätä vanhalla jonkin aikaa. Teimme nimittäin diilin että jos remontin edistyessä pysytään budjetissa palkitsemme itsemme retrolla Smegin jääkaapilla. No eräänä iltana netissä surffailtuamme löysimme feikki Retron todella nätin jääkaapin, merkki Schaublorenz hintaan 430e, sisältäen kuljetuksen Virosta suoraan kotiovelle, hetken mietittyämme tartuimmekin jo tähän. Tämä kyllä kruunasi keittiömme.

Oli mukavaa huomata, ettei keittiöremontiin tarvitse upottaa kymmeniä tuhansia euroja vaan käytimme keittiöremonttiimme kokonaisuudessaan 2000e, Ihan mieletöntä! Hyvä me, itsehän me melkein kaikki tehtiin, tapetoinnissa ja putkihommissa pyysimme hieman apuja lähipiiriltämme. Me ollaankin siitä onnekkaassa asemassa että molempien perheet asuvat lähellä ja he ovat aina valmiita auttamaan, se on korvaamatonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!