Rapeat herkkusämpylät
n. 9 dl Jauhoja tai Hiutaleita itse käytän useimmiten n. 5 dl jauhoja ja loput hiutaleita.
1/2 Kuivahiiva pss
ripaus Himalaja-suolaa
n. 2 rkl Hunajaa
kädenlämpöistä vettä n. 5 dl
Siemeniä, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä maun mukaan.
Meillä vakkarina kurpitsan-auringonkukan ja pellavansiemenet ja määränä n. 2dl.
Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita suurinosa jauhoista ja muut kuivat aineet keskenään.
Lisää vesi ja hunaja. Tarkista koostumus, taikinan tulisi olla nosteltavissa lusikoilla pellille, kuitenkin niin ettei se ole liian kosteaa ja lakoa laskettaessa. Lisää jauhoja tarvittaessa.
Jos aika on vähissä voitele sämpylät samantien öljyllä, itse olen käyttänyt rypsiöljyä, mutta ensikerralla taidankin kokeilla oliiviöljyä. Lukuisten kokeilukertojen tuloksena olemme todenneet tämän öljyllä voitelun tekevän sämpylän pinnasta herkullisen rapean.
Jos taas sinulla ei ole kiire anna sämpylöiden kohota liinan alla n. puolituntia. Kohottamalla sämpylöistä saadaan hippasen kuohkeempia.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min tai kunnes sämpylät ovat saaneet hieman väriä ja rapean kuoren.
Reseptissä kannattaa korvata vehnäjauhoja mm. ruis tai hamppujauhoilla tuomaan makua ja erilaista tuhdimpaa koostumusta. Päälle voi ripotella siemeniä kaunistamaan sämpylöitä.
Herkullisia sämpylähetkiä arjen kiireen keskelle!
Hyvän tuntuinen resepti. Näyttävät myös hyviltä. Minä myös leivon aika usein sämpylöitä; ne ovat herkullisia ja helppoja tehdä. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaJuuri näin helppoja ja herkullisia. Ihania kevätpäiviä sinulle Anneli! :)
Poista