perjantai 13. joulukuuta 2013

Merinovillaiset vaippahousut

Niinpä niin nyt on sitten tehtävä saatu suoritettua ja villahousut on valmiit. Kylläpä niinden teko kestikin (kaiken muun maailman ja taivaan keskellä :). Eli ollaan lähdössä reput selässä kuukaudeksi etelään Kiina/Thaimaa, ja päätettiin ettei vaavelille raahata kertiksiä koko reissun ajalle (saatavuus maailmalla mysteeri). Päätin kokeille villavaippojen kutomista ja tarkemmin juuri merinovillasta. Taas mentiin ihan fiiliksellä ilman mitään ohjetta, enkä siinä tekemisen hurmassa muistanut edes tarkastaa kuinka hyvin tämä kyseinen lanka sopii tarkoitukseen. Olen siis kutonut aiemmin ihan tavallisesta 100% villalangasta vaippahousuja ja ne on kyllä ollut ihan ok, mutta aika paksun tuntuisia, joten nyt kokeiltiin sitten tätä ohuempaa merinovillaa! Neuloin sukkapuikoilla 2 1/2 ihan vaan oikeata neulosta. Taisin aloittaa n.100 silmukalla ja pepunkohdalle lisäilin hieman silmukoita. Lahkeet tein suoraan, päättelin vaan haaravälit ja neuloin yhden lahkeen kerrallaan. Periaatteessa. Tietenkin pöksyt oli aluksi aivan liian piukat eikä mitään imuja olisi mahtunut mukaan, joten neuloin vielä lisäkaistaleen n.20 silmukkaa vartaloon ja saman verran haaroihin, mutta lopputulos kaiken tämän jälkeen taisi olla oikein onnistunut.

                       
            

Parsittuani housut kasaan lanoliinitin ne sonetin villahoitoaineella, purkin kyljessä on ohje vaippahousuille. Nyt olemme testanneet niitä muutaman kerran ja kivasti ovat pitäneet vaatteet kuivina. Jes! Mukaan lähtee siis kasa harsoja, muutama napsu, kertakäyttöisiä liinoja jotka poistavat kosteuden iholta, nämä minun valmistamat pökät ja yhdet ruskovillan lyhytlahkeiset vaippahousut. Jonkin verran otetaan kyllä kertiksiä, jotta ainakin matkustuspäivät sujuisivat hieman paremmin. Tietenkin myös peppuliinoja, koska välttämättä hädän hetkellä ei aina löydy juoksevaa vettä.
Reissu se alkaa jo pikkuhiljaa polttelemaan, kun matkaan on enää muutama viikko jäljellä, nyt vaan rinkat äkkiä esiin ja tavaroita keräämään! Onneksi päällä on myös kylppäriremppa ettei ihan toimettomiksi jäädä. Olen myös jonkin verran tehnyt käsitöitä joulupukinkonttiin. Toivottavasti keretään kuitenkin rauhoittua hetkeksi jouluntaikaa ihmettelemään! Näin kotona töitä tehdessä päivätkin saattaa hieman sekoittua ja välillä on kamalan hankalaa pysyä päivien perässä. No eiköhän kaikki kuitenkin valmistu ajallaan tai sitten jonkin verran sen jälkeen. That`s life!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!