torstai 26. maaliskuuta 2015

Kirpputoripöytä Vantaan Lanttilassa

Olimme jo pidemmän aikaa pyöritelleet ajatusta itsepalvelukirppiksellä myymisestä. Ajanpuutteesta tätä ajatusta ei oltu kuitenkaan saatu toteutettua. Nyt varattiin pöytä. Aiemmin käyty vain viikonloppukirppareilla itse myymässä. Tai oikeastaan ollaanhan me pidetty muutamana siivouspäivänä kirpparia pihalla. Niissä lähinnä vaihdeltiin tavaroita keskenämme. Kierrätystähän sekin ja ehdottoman hauskoja päiviä! Vinkkinä: Pienellä kahviolla saa kivasti lisätienestiä paikassa kuin paikassa ja mitä enemmän kylttejä/tienviittoja sitä parempi!
Lanttilassa siis viikon pöytämaksu on 39€ ja 5% provisio. Tuotteet hinnoittelimme edullisiksi. Lähinnä vaatteita, kevättakkeja, kauluspaitoja, t-paitoja, housuja, sortseja yms ihan hyväkuntoisia, huonot viedään äidille jolla mattopuut!
Day1: Myynnit näyttivät illalla nollaa, tavarat olleet noin 1.5h esillä. Voihan se olla etteivät he olleet illan myyntejä vielä kirjanneet. Jännittää jännittää! Kunpa pääsisimme edes omillemme. Sovittiin ettei myyntitavaroita enää tuoda kotiin vaan viedään jäljelle jäävät sitten jonnekkin kierrätyspisteeseen. Tarkoituksena oli käydä parin päivän välein siivoilemassa, mutta kuinkas kävikään..

Day2: Myynti 0€.

Day3: Myynti 2.5€ yksi tuote ja masennus. Kyllä! Myynnit kirjautuu puolen tunnin välein internettiin kirpparijärjestelmään. Varmistin vielä asian s.postitse.

Day4: Myynti 6€ 5 tuotetta. Huoh tätäkö tämä on.

Day5: Myynti 26.90€ 7 tuotetta. Neljäntenä päivänä päästiin kurkkaamaan tilanne paikan päälle. Tietenkin juuri tällä viikolla ollaan kipeinä ja liikkuminen hankalaa. Myyntipöytä melkoisen mullinmallin. "huippumyynnin" lisäksi muutama tuote kadonnut pöydästä, eikä myyntejä koskaan kirjaudu tilille. No nyt ollaan jo melkein omillamme.

Day6: LAUANTAI Myynti 6€ 2 tuotetta. Käytiin siistimässä pöytää ja harmiksi huomattiin, että myynnissä olleesta muumilaivasta oli kunnolla teipatut muumit otettu parempaan talteen. Jollain on ollut ilmeisesti hyvin aikaa irroitella. Päätettiin, että kun huomenna ajellaan kuitenkin ohi kirppiksen laitetaan pöytä -50%.

Day7: Myynti 12.95 11 tuotetta. Tarkka myyntiraporttimme paljastaa, ettemme olisi tuplanneet myyntiämme vaan tuotteet ostettu vasta alen alettua.

Day8: Maanantaista maanantaihin siis. Myynti 0.50€ 1 tuote. Ja varastettu 30cm lasienkeli. Hienosti mahtunut jonkun kassiin.

Myyntiä taisi siis olla koko viikolta n. 55€, josta napattiin vielä 5% komissio. Tässä tapauksessa kukaan ei tainnut kostua mitään, lukuunottamatta muutamaa varasta. Paljonhan näiltä yleensä otetaan ilmaiseksi?
Ehkäpä olisi pitänyt olla jotain arvokkampaa myynnissä tiedä häntä. Päästiinpähän muutamasta säkistä vaatteita eroon osa myytiin ja loput kierrätykseen. Säästimme pienen satsin vaatetta ja muutaman dvdn seuraavaa kirppiskeikkaa varten. Jospa vaikka siivouspäivänä! En usko, että tänne enää tullaan uudestaan, ei ollut meidän juttu. Kivempi käydä itse myymässä.
Muiden kokemuksista on vaikea sanoa, meillä kävi näin. Kirpparilla kuitenkin varsinkin viikonloppuna parkkipaikka täynnä ja sisällä kassajono pitkä, joten luulla saattaa, että joillain saattaisi jopa kauppa kannattaa! ;-)


Ai niin melkein unohdin! Vanhasta tottumuksesta kävin kurkkaamassa myyntiraporttia lanttilan sivuilla ja kuinka ollakkaan, eiliselle (kaksi päivää pöytämme jälkeen) oli kirjautunut myyntiä 2.50€ heh olisi pitänyt piilottaa enemmän tavaraa. No ei kai, ei kyllä mitään hajua mitä on myyty. Täytyykin kysästä miten lunastetaan tämä.

Pitäisiköhän lähteä shoppailemaan!?

2 kommenttia:

 1. Mulla on pöytä tuolla just nyt. Kahtena ekana päivänä myynti yhteensä 100e. Riippuu siis siitä mitä siinä pöydällä on. Vaatteiden olen huomannut menevän todella huonosti kaupaksi, vaikka myisi ns. pilkkahintaan. Ainoa mikä on mennyt hyvin kaupaksi on olleet tytön juhlamekot. Olleet halpoja ja tosi hyväkuntoisia.
  Kaupaksi on mennyt erilaiset kipot ja kupot, lasten hyväkuntoiset kengät myös menneet hyvin kaupaksi (ekana päivänä jo ostettu 4 paria).
  Sen sijaan kirjat eivät ole käyneet kaupan ollenkaan.

  Mulla oli tuolla kerran aikaisemminkin pöytä silloin kun tuo oli vielä Vantaan Ikean vieressä. Se oli joulun alla ja mulla oli sesonkitavaraa, eli kaikki vanhat kynttilät ja kynttiläsomisteet ja joulukoristeita. Silloin tuli 180e myyntiä koko viikolta. Hinnat oli hyvin alhaiset.

  Vaikka periaatteessa ärsyttääkin tuo 5%:n provisio, niin meinaan jatkossakin Lanttilaa käyttää jos kertyy turhia esineitä nurkkiin. Vaatteet menee muita reittejä kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sinulla on mennyt tavara kaupaksi! :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi!