lauantai 14. joulukuuta 2013

Virkatut korit

Eräänä viikonloppuna olimme muutaman ystävän kanssa kiertelemässä kirpputorilla ja huomasin, että siellä oli useita myyjiä itse virkattujen mattojen ja korien kanssa. Siis näitä trikoisista matonkuteista virkattuja juttuja. Toinen ystäväni mainitsi, että jos virkkaat voin tilata niitä sinulta. En ollut aiemmin ajatellut, että kärsivällisyyteni/taitoni riittäisi näihin, mutta olin kuitenkin jostain hamstrannut trikoista matonkudetta, virkannut vain muutamia patalappuja. No, samana iltana päätin sitten kokeilla ja samassa olinkin jo googlaamassa ohjetta. Löysin helpohkon, jolla sitten alettiin vääntämään, valitettavasti en enää muista mistä tämän ohjeen löysin. Näitä nyt reilun kymmentä väsänneenä alan päästä kärryille. Ohjeissa siis taas liikaa lyhenteitä ja liian vähän kuvia. Heh heh onneksi tekemällä oppii! Nyt osaan jo mielestäni mallikkaasti lisätä pohjaan oikean määrän silmukoita vaihtaa riviltä toiselle ja päätellä niin etteivät korit ole täysin muotopuolia. Siitä ei kuitenkaan koskaan mihinkään päästä, että käsityöni näyttävät aina itsetekemiltä, mutta sehän taisikin olla ihan ok, ainakin mielestäni. Tämä on kyllä ehdottomasti se mitä meidän perheessä tehotuotetaan tällä hetkellä, minulla kun on tapana liioitella ja tehdä sitten tusinatuotantoa. Onneksi joulu on tulossa ja näitä voi sitten täytellä pukinkonttiin!

Kaikki korit tietenkin hieman omannäköisiään ja kokoisiaan. Pienimmät 15x10cm ja suurin 40x25 loput siltä väliltä, toivottavasti näille löytyy käyttöä.


Reissun jälkeen voisinkin etsiä jostain ohjeen neliskulmaiselle korille. Jos vaikka tekisi ihan tilaustyönä lapsemme huoneeseen oikein isot säilytyskorit. Hänen huoneen sisustus nimittäin alkaa heti kun olemme saaneet kylpyhuoneen valmiiksi! Taisimme kyllä ottaa hieman etumatkaa kun eilen saimme kotiinkuljetuksena Tattarisuon antiikkiliikkeestä 40-luvun vaatekaapin, lapsemme huoneeseen siis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!