tiistai 12. huhtikuuta 2016

Puutarhassa heräillään kevääseen

Tänään tarjoutui tilaisuus käydä pihalla rauhassa itsekseen haistelemassa kevättä. Puoliso oli kipeänä kotona etätöissä ja lapset näännytettyinä monen tunnin ulkoilulla. Jätin siis sairaan poloisen uinuvia vahtimaan ja painelin ulos aurinkoon.

Tästä lähtee nyt neljäs kevät meidän kotona. Välillä kun tuntuu, että asiat ja tekemiset junnaa paikoillaan on hyvä katsoa ympärilleen ja huomata, että elämä on onnellista juuri sellaisena kun se tällä hetkellä on. Sulkea pois (ainakin hetkellisesti) kaikki ne pakottavat remontit haravoimattomat lehdet ynnä muut mahdolliset häiriötekijät ympäristöstä ja tankata voimia kevätauringosta!

Nappasin puutarhaan mukaani joululahjaksi saamani kameran (jonka käyttöä vielä kovasti harjoittelen) ja kaikenlaista tällaista kivaa sieltä paljastuikin:

Hopeahärkki ja jonkinlaisen mehikasvin ihana symbioosi.


Esikoisen kanssa uskallettiin jo istuttaa ensimmäiset kukkaset mitkäs muut kuin orvokit!


Toista kevättä kukkivat krookukset värittävät pihaa siellä täällä....


Tässä tämän päivän punttistreeni, nimittäin perunamaan kääntö. Näyttää vähän siltä, että saattaisimme päästä pian perunaa istuttamaan. Täältä nousikin bonuksena melkoisia lieroja kanoille herkuteltaviksi.


Tämä Jouluruusuaarre (joka todistettavasti on selvinnyt talvesta) alkaa pian kukkimaan, aikamoinen onni!

Alapihalta keskipihan paviljonkimme. Jouluruusun paikka tämän vasemmalla puolella.


Kun naapurissa asuu kukkakauppias saattaa käydä tuuri ja saada joskus kukkalähetyksiä. Jotka kannattaa laittaa multaan ja nauttia niistä myös seuraavina vuosina.


Ihana puutarhamme tarjoilee myös luonnonkukkia, joista ensimmäisinä kurkkii sinivuokot.Omenapuu vanhuksemme eläkepäivillä alapihalla.


 Ken on hän?

Valkosipulit nousevat jo intona kasvulavasta ja odottavat pian reipasta harvennusta!Kasvihuoneen kunnostus tänä keväänä. Lasinen kasvihuoneemme on taas menettänyt muutaman ikkunan, jotka on korvattava ihan ok:si (edulliseksi) todetulla valokatteella.


Yrttipenkkissä heräillään ruohosipulin ja mäkimeiramin johdolla..Kasvimaalla on vielä karua. Eniten jännittää ovatko viime kesänä istutetut parsat selvinneet talven yli. Ensimmäisenä sieltä nousee mikäs muu kuin Raparperi.Nämä sipulit löysin sattumalta ryppäänä pionipenkistä. Osaisikohan joku kertoa keitä he ovat? :)

Aurinkoista ja ihanaa kevätaikaa teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!