maanantai 10. maaliskuuta 2014

Taianomainen Suzhou!

Reppureissumme jatkuu..Shanghaista noin tunnin junamatkalla Suzhouhun! Juna-asema Suzhoussa on iso (niinkuin varmasti kaikki kiinassa).Onneksi metron kyltit löytyivät kuitenkin helposti myös länsimaalaisilla merkeillä. Shanghaiepisodin jälkeen olin hieman epäluuloinen ja valmis ottamaan taksin suoraan määränpäähämme, mutta suostuin kuitenkin uuteen metroseikkailuun. Tällä kertaa pysäkkejä oli vain yksi ennen meidän asemaa ja matka menikin hujauksessa. Metrosta noustuamme pieni paniikki kolkutteli olan yli, mutta reippaasti mentiin eteenpäin. Valittiin suunta ja kysyttiin apua paikallisilta, tai kiinalaisilta turisteilta, tiedä häntä. Englantia ei juuri puhuttu. Alla kuvassa puolisoni tiedustelee paikallisilta poliiseilta oikeaa suuntaa. Etsimme siis porttia vanhaan kaupunkiin, jonka piti sijaita ihan metro-aseman lähellä. Olimme muistaakseni ylittäneet autotien ja siksi joutuneet ihan vähän harhaan..Ihmisten neuvoilla pääsimme kuitenkin eteenpäin ja oikealle puolelle katua kanaalin varteen. Huomasimme mainoskyltin vanhasta kaupungista, ja mikäs muu siinä komeilikaan kuin hostellimme! Jes hienoa oltiin varmasti jo lähellä. Osoitimme vartijoille/poliisille kyseistä kylttiä ja hostellin kuvaa, jonka he oitis tunnistivatkin ja opastivat meidät sillan yli, josta jo majapaikkamme näkyikin jo. Hieno juttu kaikki meni siis tällä kertaa kivuttomasti ja todellisuudessa matkaa metrolle oli vain 5 minuuttia.
Hostelliin majoittuttuamme lähdimme kaupungille. Kysyimme reittiä pankkiin, koska käteisvaramme olivat vähissä. Ohjeet olivat tietenkin hyvin yksinkertaiset tyyllin oikealle ja vasemmalle vain viisi minuuttia. Todellisuudessa kävelimme tietenkin jonnekkin muualle. Taisimme kiertää koko vanhan kaupungin ja päädyimme valtavaan kaupunkiin suuren suurine ostoskeskuksineen ja pikaruokapaikkoineen. Onneksi löysimme pankin ja sieltä toimivan automaatin ja näin ollen rahaa. Emme olleet enää kovin huolissamme, ihmettelimme vain tätä valtavaa kaupunkia, jonne olimme eksyneet. Täällä muuten oli aistittavissa, etteivät ihmiset olleet yhtä kiellitaitoisia kuin Shanghaissa, silmiin ei juurikaan katsottu ja harvempi ihminen pysähtyi antamaan neuvoa..

Suzhoun ei niin vanhan osan eräs torikatu..Täältä löytyi ihan mitä vain tuolta taidettiin käydä pari kertaa tankkaamassa nilkkasukkia, tosi hyviä eurolla kolme paria ja hauskat kuosit tietenkin!Tämä alla oleva ruokapaikka oli Suzhoussa meidän ensimmäinen illallispaikka. Meille kävikin hyvä tuuri, koska vauvelimme nukahti ennen ruokaa reppuun ja nukkui makoisasti ravintolassa muutamasta tuolista kyhäämässämme sänky viritelmässä.

Täällä ei puhuttu tai lukenut mitään länsimaalaista, mutta uskaltauduimme sisään kun ulkopuolelta olimme seuranneet kuinka eräs nainen siellä käyttäytyi. Paikka oli ihan huippu, täällä tarjottiin siis Nuudelikeittoa, oltiin ihan mehuissa tästä Ravintolasta! Ensiksi otettiin astia, johon valittiin mitä haluttiin tuoretiskiltä. Sieltä löytyikin sitten mitä vaan, nappailtiin kaikennäköistä mikä näytti hyvälle tai erikoiselle. Tämän jälkeen annoimme astia pojalle tiskin taakse ja hän taisi taisi kysyä meiltä ainoastaan Spicy? Hinnoista ei tässä vaiheessa tiedetty mitään, mutta sopan hinta oli jotain 1-2 euroa, erittäin edukasta siis! 

Ihan kaikki mitä sopasta löytyi ei ollut mieleemme, mutta kaikenkaikkiaan oikein herkullista ja hauskaa. Suosikkini oli vasemmassa alalaidassa kelluva Lotuksen juuri.
Voisikohan tällainen konsepti toimia suomessa? Kiinassa muuten pelkkä nuudelikeitto maistuu taivaalliselle! Jännä juttu, mutta täysin erilaista ruokaa, kun koto suomessa on totuttu kiinalaisista ravintoloista saamaan. Missähän olisi pääkaupunki seudun aidoin ja paras kiinalainen ravintola? Täytyykin alkaa metsästää.


Kaupungilla törmäsimme varsin tuttuhin vihaisiin lintuihin. Minä en varsinaisesti ole mikään fani, en edes koskaan ole tätä peliä pelannut, mutta olihan se ihan hassua kun nämä suomalaiset linnunpoikaset ja possut olivat valloittaneet paikat myös täältä maailman toiselta laidalta. Nämä taisivat vielä olla ihan aitoja lintuja Rovion ja Fazerin merkeillä varustettuina.
No niin kun uudempikin kaupunginosa oli koluttu löysimme vihdoin tiemme takaisin vanhaan kaupunkiin. Mainittakoot nyt, että hostellimme sijainti oli todellisuudessa loistava ja keskellä tätä ihanaa taianomaista vanhaa kaupunginosaa kanaaleineen kaikkineen. Aivan fantastinen paikka ihan kuin olisi pudonnut keskellä jotain kaunista kiinalaista vanhaa tarinaa. Paikka oli kauttaaltaan koristelu punaisilla hyvin tyypillisillä kiinalaisilla lyhdyillä. Täällä kelpasi nauttia tunnelmasta.
Tässä hotellimme sisäänkäynti, sijainti ei olisi voinnut olla loistavampi. Suosittelemme ehdottomasti majapaikkaa ja kaupunkia. Tänne olisi mukava päästä vielä keväällä kun kukat alkavat kukkimaan. Kaupunki on nimitäin tunnettu puutarhoistaan. Ilma oli täällä jo monta astetta plussan puolella, öisin tämäkin hotelli oli tosin melko kolea. Varsinaista lämmitystä ei näistä meidän hotelleista löytynyt, vain ilmastointi. Tämän vuoksi Thaimaa tuntuikin oikein miellyttävältä kohteelta, joka siinteli edessä päin!
Suzhoun kaunis vanhakaupunki päivänvalossa! Kiinalainen makeiskauppa, kaikki namit pakattuna yksitellen paperiin..
Aikamme riitti yhteen puutarhaan vietimme Suzhoussa kaksi kokonaista päivää, joka todellisuudessa muodostuikin sitten melkein kolmeksi.

Valitsemamme puutarha Humble administrator garden, todella kaunis ja iso. Jos kiinalaiset puutarhat kiinnostaa kannattaa ehdottomasti suunnata Suzhoun, koska siellä niitä riittää. Kannattaa tosin matkustaa vasta myöhemmin keväällä kun puut ja pensaat alkavat kukkimaan. Meille paikka kelpasi hyvin myös tällaisenaan ja paikka oli tähän aikaan (vuoden vaihde) rauhallinen, saimme siis ihastella rauhassa..ainakin melkein!

Kovin montaa hetkeä emme reissussa viettäneet niin ettei jossain joku olisi kurkistellut pikkuistamme. Onneksi hän on hyvin sosiaalinen ja nautti ihmisten huomiosta.Viimeisenä päivänä lähdimme hyvissä ajoin juna-asemalle, josta meidän oli tarkoitus jatkaa matkaa päiväksi keskelle Kiinaa Wuhaniin. Juna-asemalle löydettyämme löysimme helposti lipunmyynti jonot jotka olivat todella pitkät. Ystävämme Shanghaissa olivat kertoneet ettei uudenvuodenpäivä ollut kiinalaisille normaalista poikkeava, lippuja piti löytyä. Kuinkas kävikään tuurilla saatiin myöhäiseen iltapäiväjunaan liput. Onneksi saatiin, koska tosissaan tarkoituksemme oli viettää Wuhanissa vain Yksi päivä. Lento (johon meillä oli jo liput ostettuna) Thaimaaseen lähti seuraavana aamupäivänä. Saimme siis ylimääräisen päivän Suzhouhun. Kaikki meni kuitenkin ihan näppärästi. Jätimme matkatavarat juna-asemalle ja vietimme mukavan päivän kaupungilla pyörien..


Viimeiset kuvat uudenvuoden päivältä. Näkyy kyllä selvästi katukuvasta, että porukkaa on enemmän liikenteessä edellisiin päiviin verratan. Noh onneksi saimme liput iltapäivän junaan ja näin ollen kerkesimme illaksi Wuhaniin ja saimme levätä rauhassa yhden yön ennen, kuin matka jatkui kylmästä vihdoin Thaimaaseen. Tästä on hyvä jatkaa seuraavalla kerralla lisää..Pitääkin pian alkaa todenteolla suunittelemaan seuraavaan reissua kohti ääretöntä ja sen yli! Ja jonain päivänä vielä tänne takasin, keväällä kun kukat puhkeaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!