maanantai 10. maaliskuuta 2014

Latva-artisokkien jakaminen

Viikko sitten jaoin rakkaat latva-artisokkani. Nämä olivatkin itäneet todella hyvin, taisin laittaa istutusruukkuihin 9 siementä ja
jokaisesta ruukusta oli vähintään 8 siementä itänyt!
Juuret olivat kehittyneet vahvoiksi ja näin ollen kouliminen oli suhteellisen helppoa.

Istutin jokaisen taimen erikseen, käytin mm. tyhjiä vessa/talouspaperirullia ja osalle pyörittelin sanomalehdestä tällaisia yksinkertaisia potteja. Nämä onnistuivatkin todella kivasti ja taimet voi istuttaa suoraan maahan näissä ruukuissa. Kaupassa myydään turveruukkuja, jotka voidan myös istuttaa suoraan maahan, mutta
nämä sanomalehtipotit tulevat kyllä todella paljon edullisemmiksi.
Pyöräyttää vain muutaman sormen ympäriltä muutaman kierroksen kaksinkertaista lehteä, taittaa yläpuolelta reunan jolloin homma pysyy kasassa ja pohjan vain kääntää kiinni. Siinä se helppoa ja edullista.
Yleisnäkymä Akvaariokasvihuoneesta 9.2.14.
Tässä artisokat nyt viikon päästä! Kouliminen/jakaminen onnistui loistavasti. Kaikki taimet lähtivät kasvuun ja nyt näillä näkyykin jo uusi kasvu ensimmäisten sirkkalehtitien rinnalla.
Akvaariokasvihuoneeni pysyy todella hyvin kosteana ja olenkin kastellut istutuksiani vasta yhden kerran nyt jo usemman viikon aikana. Tämä onkin kääntynyt kastelun hankaluudesta liian kosteaan. Tarkkanäköiset ehkä huomaavat pottejen päälle kasvaneen sienihirmaston..nyt haasteena siitä eroon pääseminen eli kosteuden pienentäminen. Ei muuta kun kattoa auki ja peukut pystyyn. Pian voisin myös harkita taimieni lannoitusta. Täytyykin mennä kaivelemaan kaappia, olisiko sinne jäänyt jotain edellisvuodelta!
Seuraavana vuorossa pensaspaprikoiden ja korianterin jakaminen, mutta siitä lisää myöhemmin. Jahka kotiäidin arjelta kerkiän! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!