maanantai 16. kesäkuuta 2014

Koh Mak Thailand

Nyt jostain sain taas kaipuun muistella talvea ja maailman parasta matkaamme maailman äärissä. Reissusta siis viitisen kuukautta, mutta onneksi kuvia on sitäkin enemmän.

Lähdimme siis Chiang maista iltapäivällä, suoraan sairaalasta yöjunalla kohti Bangkokia. Junamatka menikin kivasti olimme tällä kertaa kakkosluokassa, mutta onneksi sillä kertaa vaunumme oli rauhallinen ja henkilökunta ystävällistä. Olimme ostaneet päällekkäiset sängyt, mutta nukuimme kolmisin kaikki alasängyssä. Mahduttiin oikein hyvin. Edellispäivien tapahtumat olivat olleet sen verran rankkoja, että tahdoimme olla kaikki lähekkäin. Bangkokissa jäimme aiemmalla pysäkillä kuin olimme ensin suunnitelleet. Henkilökunta sai meidät vakuuttuneeksi, että kannattaisi jatkaa matkaa Bangkokin Pohjoiselta Bussiasemelta. Tämä osoittautuikin virheeksi. Meidän oli nimittäin päästävä saman päivän aikana Tratiin ja tarkemmin sanottuna Laem Ngopin satamaan, ja vielä kello neljäksi, jolloin viimeinen lautta lähtisi seuraavaan kohteeseemme Koh Makin saarelle. Emme löytäneet bussia emmekä minivania, joka olisi lähtenyt mieluiten heti aamulla, aikaisimmat olivat lähdössä vasta puolen päivän aikaan ja silloin oli jo myöhäistä. Matka-aika nimittäin oli 4-6 tuntia+viivästykset. Menomatka taisikin mennä lähelle neljää tuntia, mutta takaisin päin muutamaa viikkoa myöhemmin matkustimme reilusti yli seitsemän tuntia...Teimme siis lennosta uuden suunnitelman ja otimme taksin ja lähdimme kohti Victory Monumentia, josta tiesimme minivanien lähtevän aamulla tunnin välein Tratiin. Meillä kävi hyvä tuuri ja taksikuskimme tiesi näistä minivaneista ja ajoi meidät suoraan oikean liikkeen eteen. Olimme onnellisia kun ei tarvinnut enää ihmetellä ja etsiskellä oikeaa paikkaa valtavan matkakuorman ja toipilaan puolitoistavuotiaamme kanssa. Odottelimme siellä (Victory Monument) vajaan tunnin vania johon olimme ostaneet liput (hinta 300bht). Vaimoni kävi ostamassa viereisestä Seven Elevenistä aamiaista, nakkeja, kroisantteja ja kinder buenoa! Nakit maistuivatkin pienelle hyvin ja olimme erittäin tyytyväisiä ja onnellisia.

Mini van saapui ajallaan, olisikohan kello ollut 10am. Laskimme, että kuusi tuntia on riitettävä. Tarpeen vaatiessa olisimme tietenkin jäänneet Tratin kaupunkiin yöksi. Kyyti oli hurjaa kuskimme ajoi moottoritietä valehtelematta 200, heikkohermoisia olisi huimannut. Me olimme kuitenkin vielä liian huolissamme lapsemme voinnista, että hänen tarkkailunsa vei kaiken huomiomme. Pysähdyimme matkan aikana kerran vessaan ja ostoksille.
Muuten ajoimme tuhatta ja sataa kohti Tratia.
Jos sinulla on kova kiire paikasta toiseen suosittelisin tätä Mini vania, koska nämä eivät juurikaan pysähdelleet matkan varrella, joten aikataulu oli melko pitävä. Jos sinulla kuitenkin on joustava aikataulu eikä muutaman tunnin viivästykset haittaa ota bussi ja nauti rauhallisesta matkasta. Bussi saattaa myös olla himpun verran edullisempi.
Laitoimme tekstiviestin Resortillemme kun lähdimme Bangkokista, pyysimme heitä varaamaan meille lauttaliput Laem Ngop-Koh Mak, ilmoitimme myös, että olemme tänään tulossa, olimmehan jo yhden päivän myöhässä. Satamaan saavuttuamme meitä odotti taas iloinen yllätys. Resortimme Seavana oli saanut viestimme ja varannut meille paikat viimeiseltä lautalta kello 16. Lautta olikin ihan täysi emmekä välttämättä olisi mahtuneet ilman heidän varaustaan kyytiin. Kannattaakin varata mahdollisimman paljon etukäteen. Pitää vaikka näiden kuljetusyhtiöiden puhelinnumerot, että voi matkan varrelta ilmoittaa ja varata tulevia kuljetuksia/majoituksia, varisinkin High seasonin aikaan kun ihmisiä on paljon liikenteessä. Lautta oli siis iso Speed boat olisikohan paikkoja ollut 20-30hlölle, matka kesti reilun tunnin ja maksoi saman verran kun kyyti Bangkokista eli 300bht.


Sitten itseasiaan ja täydelliseen paratiisikohteeseen. Olimme siis varanneet kolmelta eri saarelta yöpymiset ja tässä niistä ensimmäinen.
Koh Mak ja Seavana.
Suosittelisin tätä samantien kenelle vain ja lähtisin, vaikka heti syksyn ensimmäisinä kylminä päivini uudestaan. Saattaa ollakkin, että vielä jonain päivänä tänne palaamme emme tosin vielä seuraavana syksyny. Katsotaan muutaman vuoden kuluttua. Ainut miinus tässä paikassa oli hinta, yö oli päälle 60 euroa, joka oli kyllä tuplat budjettiimme. Tiesimme tämän tietenkin etukäteen ja olimme varautuneet ottamalla muualta edullisempia yöpaikkoja. Tämä paikka oli kyllä, joka pennin väärtti. He eivät veloittaneet meiltä mitään ensimmäisestä yöstä, jonka siis missasimme, koska vietimme viimeisen yömme Chiang maissa sairaalassa. Ilmoitimme tietenkin tilanteemme heti sairaalaan jouduttuamme. Kun saavuimme saarelle he noutivat meidät saaren toiselta puolelta satamasta. Hintaan kuului buffetaamiainen ja täydellinen fiini Bungalow. Tämä oli siis huimasti tasokkaampi Resortti missä yleensä matkustamme, mutta täytyyhän sitä itseään hemmotella ja toisaalta tämä oli myös täydellinen paikka ladata akkuja ja antaa lapsemme toipua ja päästä taas loma fiilikseen koko porukka.

Bungalowimme oli tämä alakerta, yläkerran väellä oli terassilla poreallas, mutta hintakin oli eri, emmekä onneksi kaipailleet poreammetta täällä paratiisissa. Mainittakoot nyt vielä kaiteen puuttuminen terassilta. Tuohan olisi ollut hengenvaarallinen puolitoistavuotiaamme kanssa.
Bungalowimme oli täydellinen!
Pieni jääkaappimme taytettiin, joka päivä kolmella cokiksella, vedellä ja maidolla For Free! Ihana pieni ylellisyys. Huoneestamme löytyi myös vedenkeitin, joka oli todella kätevä, koska pienokaisellemme maistui hyvin kuppinuudelit! :) Myös pikakahvia ja teetä oli saatavilla.


Isosta kylppäristämme löytyi ihania pesuaineita, rasvoja, sadesuihku ja sokerina pohjalla puhtaat pyyhkeet huoneeseen ja rannalle. Takana näkyy myös kätevä pyykinkuivausalue, joka oli vain meidän käytössämme.


Näkymä rannalle huoneestamme...
Hassunnäköinen rakennus oli Resortin ravintola, jossa tarjoiltiin myös aamiainen. Ruoka oli hyvää Thaimaan hintatasoon verraten ehkä hieman korkea, mutta olihan tämä Resorttikin. Ei siis ihan Budjet Budget matkalle, mutta ainahin sitä voi sumplia miten rahansa käyttää niinkuin me teimme.Aamiainen oli monipuolinen ja täältä sai kunnon Cappucinon ja Espressoakin! Myös kuvassa näkyvät tytöt jaksoivat, joka kerta viidyttää tytärtämme. Paikka oli siis erittäin lapsiystävällinen, ainoastaan leikkipaikka puuttui, tästä laitoimme kyllä toiveen eteenpäin.


Resortissamme oli uima-allas.
Kuka hullu nyt matkustaisi paratiisirannalle ja kaipaisi uima-allasta!!?
Näin ainakin olimme aikaisemmin ajatelleet. Nyt kuitenkin allas oli ihana ylellisyys, kyllä pienen lapsen kanssa on kiva pulikoita välillä muuallakin kuin pelkästään suolavedessä. Tyytyväisiä siis. Lisäsimme tämän myös listaamme ja tarpeeksi matalana, että lapsen on turvallista pulikoida myös itsenäisesti, mutta ei tietenkään ilman valvontaa.


Resortimme oli vielä melko uusi, olikohan se avattu vuotta ennen ja selvästi paikat vielä hakivat tarkoitustaan, tässä ravintola-alueen jatkoa ja yleistä Chillailualuetta.


Seavana siis sijaitsi Koh Makin saaren rauhallisemmalla puolella, tällä rannalla taisi olla kolme resorttia ja plussana Resortit pitivät rannat puhtaana. Koh Makilla nimittäin on Sand flyita siis hiekkakärpäsiä, onneksi emme törmänneet näihin. Kuulimme kuitenkin toisella puolella majoittuneilta, että Sand flyita oli kyllä ja puremat saattoivat olla todella ikäviä, eräs pieni poika oli heti ensimmäisenä päivänään joutunut hyökkäyksen kohteeksi leikkiessään rantahiekalla ja oli nyt selkä kirkuvan punaisena. Onneksi saaren pikkuputiikeista löytyi erilaisia troppeja helpottamaan kutinaa. Näitä vastaan olisi pitänyt suojautua paksulla kerroksella Kookosöljyä.Kävimme kahdesti saaren toisella puolella illallisella, sieltä löytyikin useita edukkaita ravintoloita ja kauppoja joissa täydensimme herkkuvarastojamme. Ei kuitenkaan Seven Eleveniä eikä pikaruokapaikkoja,
saari oli ihanan rauhallinen ja luonnonmukainen
High seasonista huolimatta. Muuten päivämme kuluivat rattoisasti suunnilleen näin: Aamiainen-uimaan-lapsi päiväunille ja äideille muutama tunti vapaata-syömään-uimaan ja illalliselle. Mikä täydellinen päivä ja tätä jatkui seuraavat kaksi viikkoa. Reissussa luinkin ainakin neljä kirjaa, joka on muuten todella hyvin minulta!
Tähän koiraan ystävystyimme ja lapsemme oli onnesta soikeana kun vihdoin pääsi rapsuttelemaan koiaa! Olimme opettaneet häntä vain tervehtimään koiria, jokainen koira johon törmäsimme saikin Bye Bye tervehdyksen..näin nopeasti puolitoistavuotiaat oppivat vieraan kielen!Kumipuu viljelmiä tietenkin kaikkialla.Seavana viljeli omia vihanneksiaan. Resortimme oli mukana saaren suojeluprojektissa.Toisella puolelta saarta löysimme grilliravintolan ja saimmekin todella hyvää ruokaa ja illallisen ajaksi ruotsalaisen pojan tytärtämme viihdyttämään.
Kävelimme saaren toiselle rannalle noin 15-20 minuuttia ei yhtään liian pitkä edes rattaiden kanssa. Saarelta sai myös vuokrattua mopoja ja Seavanasta olisi saanut ilmaiseksi lainata polkupyöriä, mutta lastenistuimien puuttuessa kävelimme. Saarella kulki myös muutama lava-auto-taxi. Kuvassa Seavana heti oikealla puolella ja tästä kun kävelimme mäen ylös 5 min sijaitsi pieni sekatavara kauppa, josta sai edullisesti kaiken tarvitsemansa vaipoista herkkuihin. Myös rantamme toisessa päässä oli pieni kauppa, josta sai ostaa mm. virvokkeita edulliseen hintaa. Aina ei tarvinnut siis ajella saaren toiselle puolelle jos esimerkiksi karkkihammasta alkoi kolottamaan.


Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niinkuin meidänkin aikamme Seavanassa Koh Makin saarella. Laiturin nokassa matkatavaramme valmiina uuteen seikkailuun seuraavalla saarelle Koh  Koodille, joka olikin hieman erillainen kohde, mutta siitä taas myöhemmin lisää3 kommenttia:

 1. Hei!

  Oliko teidän bungalowissa kylpyhuone/vessa sisätiloissa? Kiitos jos jaksat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Valitettavasti löysin vasta nyt kysymyksesi. Bungalowistamme löytyi todella ihana sadesuihkulla ja seavanan omilla hygienia tuottelilla varustettu iso kylppäri! Tekstissä yksi kuvakin, joka on tosin vähän keho. En voi muuta kuin suositella tätä resorttia ja vieläkin haaveilen josko pääsisimme tänne vielä uudestaan! Joko olette reissussa? Kerro ihmeessä kokemuksia jos päädyitte tänne! :)

   Poista
  2. Hei! Valitettavasti löysin vasta nyt kysymyksesi. Bungalowistamme löytyi todella ihana sadesuihkulla ja seavanan omilla hygienia tuottelilla varustettu iso kylppäri! Tekstissä yksi kuvakin, joka on tosin vähän keho. En voi muuta kuin suositella tätä resorttia ja vieläkin haaveilen josko pääsisimme tänne vielä uudestaan! Joko olette reissussa? Kerro ihmeessä kokemuksia jos päädyitte tänne! :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi!