torstai 12. kesäkuuta 2014

Alkukesän kasvua

Välillä tuntuu, että erkoidun puutarhaan ja kotiin lapsen ja koirien kanssa ihan liiaksi, siksi tämä viikko onkin buukattu täyteen ohjelmaa kodin ulkopuolelle. Tässä kuitenkin päivitystä siitä miltä pihallamme ja varsinkin kasvimaalla näyttää ja kasvaa! 

Erään marjapensaamme siimeksestä löytyikin jo näin ihanasti tertut täynnä marjoja.


Mullitettiin tänä vuonna perunat. Viime vuonna sato oli nimittäin puoliksi viehreää. Nyt meidän perunat näyttää jo aika Prolta, eikö vain! Mitäs luulette olisiko juhannuksena jo muutama peruna valmiina, se oli nimittäin meidän tavoitteemme...olisikohan sittenkin pitänyt aluksi käyttää harsoa.Sipulit ovat kasvaneet kivasti kaikkien rikkaruohojen seasta. Tänä vuonna kasvimaamme näyttää jo paljon paremmalta, nypitään rikkoja sen verran kun jaksetaan.
Lupiinit ovat ainoat mitkä revin raivolla ylös maasta.
Viime keväänä kun tämän maan muokkasimme oli se villi lupiinilandia, siksi niitä pukkaa vielä silloin tällöin ylös kasvimaaltamme.
Äidin esikasvattamia maisseja, nämäkin lähteneet hyvin kasvuun siirtelystä piittaamatta.
Olisihan se ihanaa saada maisseja omalta pellolta!Herneet itivät keskinkertaisesti ja pikkuisen kanssa kylvettiinkin uusi satsi, että herneitä varmasti riittäisi.

Raparperit siirretty tänä keväänä pihan toiselta laidalta reunustamaan kasvimaata. Taustalla valtaisassa kasvussa olevat valkosipulit.


Kevällä nostettiin Maa-artisokkia ylös. Sato ei ollut erityisen runsasta, ja mukulat jäivätkin kasvimaan reunalle nahistumaan. Päätin kuitenkin laittaa nahistukset takaisin maahan ja hyvinhän ne lahtivät kasvuun!
Kasvimaan viereen omenapuun juurelle istutettuja mansikoita!
Tämän kesän uutuus pihallamme, itsetehdyt kasvulavat jämäpuusta. Tänä kesänä meillä syödään paljon salaattia, sen verran hyvin ne nimittäin kasvaa. Reunasta, jossa kasvu on hieman heikompaa, ei huolta uudet siemenet on jo kylvetty. Retiisit ovat muuten jo syöntikypsiä, harmi ettei ole niistä herkkupalloista tähän kuvaa!

Kyllä kasvattaminen on muuten kivaa ja opettavaistakin, pienokaisemme seuraa tarkasti perässä mitä kaikkea puuhaillaan, kastelee omalla pienellä kannullaan ja maistelee salaatteja ja yrttejä, joita en usko ilman tällaista puuhailua hänen muuten vilkaisevankaan.


Latva-artisokat, vielä ei ole stressiä, onhan sitä kesää jäljellä. Saa nähdä kuinka pitkälle tänä vuonna kasvu kerkiää,
mutta eikö tämä ole kaksivuotinen?


Pihallamme kukkii ja myös tuoksuu huumaavalta juhannusruusu, mutta siitä myöhemmin kukkaisaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!