sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kesän sato kypsyy

Vaikka tuuli tuivertaa ja sade hakkaa ikkunaan alvariinsa ja aurinko pilkahtaa vain hetkiksi kannattaa käydä kurkkimassa pihan kasvua. Tällaisia aarteita minä löysin kierrokseltani.Muistaakseni mustaviinimarja pensaamme olivat täynnä kukkia alkukeväällä, mutta nyt näyttää siltä, että halla vei suurimman osan sadosta. Eipä tietenkään muistettu/jaksettu niitä silloin peitellä ja nyt sato näyttääkin jäävän tänä kesänä vähäiseksi.Perunoita toivottiin Juhannukseksi.
Vielä jännitetään olisiko siellä ensimmäisiä pieniä valmiina, vaikka kukkia ei vielä näykkään..lähdettiin nimittäin mökkeilemään, eikä olla vielä keritty tarkastamaan tilannetta..ehkäpä huomenna, koska tänään herkutellaan omatekoisilla hampurilaisilla!

Punaviinimarjoissa havaittavissa jo pienenpientä punertumista, nyt niitä aurinkopäiviä vaan odotellessa.Omena-tilanteemme näyttää hyvältä ja varsinkin alapihan Omenapuiden sato erittäin hyvältä! Eikä haittaa jos omenoita tulisi yli tarpeen, koska ovat myös pikku-kanasiemme herkkuja.


Hauska viherherukkamme!
Yksi runko, joka kasvaa maata pitkin. Täytyykin ottaa kasvutavasta parempi kuva. Tekee nyt haaraoksia ylöspäin!

Meillä on neljä Karviaispensasta ja näistä näyttääkin tulevan mukavasti satoa!Marja-aroniassakin runsaasti marjaterttuja!


Villivadelmia pitkin pihaa!Tämän kesän uutuus pihallamme Pensasmustikka!Puolukoita pihallamme!

Herkuttelu Retiisejä napostellaan, joka päivä!Omalta pihalta löytyy jo näin herkulliset salaattiainekset!
Salaattiin sekaan vain suoraan pesästä kerättyjä kananmunia, Nam! Munia onkin tullut jo kivasti, joka päivä 2-4 kpl. Neljältä kanalta oikein hyvin mielestämme. Huomenna he ovatkin olleet meillä viikon ja hyvin näyttää viihtyneen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!