torstai 31. heinäkuuta 2014

KesäTerassi valmistuu!

Keväällä alettiin miettimään, josko tähän suunnilleen keskelle pihaa sopisi soma nautiskelu-terassi. Sadepäivän suunnitelma. Jospa sen kesäloman aikana saisi aloitettua...Noh siitä se ajatus lähti eteenpäin ja tässä tulos!

Sivuilla isot Syreenipensaat ja keskiosan oli joku miljoonista angervoista täysin vallanut. Vaimoni teki hurjan duunin tämän angervon raivaamisen kanssa. Jäljelle jäi vain pieni murto-osa antamaan hieman näkösuojaa. Syreenit saivat jäädä paikoilleen.

Ylhäältä katsottuna. Paikkahan sijaitsee rinteessä. Kaivoimme n. 3,5x3,5m alueen ja tasoitimme sen mahdollisimman hyvin, hieman vaimoni veljen apua käyttäen. Reunustimme rinteen alapuolelta jäävän reunan isoilla kivillä. Onneksemme näitä on vuosien varrella kerätty pihallemme kaksi isoa kasaa ja maata kaivamalla löytyy lisää..

Kun saimme paikan tasoitettua alkoi kiivas keskustelu siitä millä terassin päällystäisimme. Olimme siis aiemmin sopineet, että terassi tehdään mahdollisimman edullisesti. Mikä olisi edullinen ja molempien makuun sopiva? Yksi ilta siihen sitten meni ja yö myöhällä vaimoni löysi torista ilmoituksen puretusta 50-luvun tiilitalosta. Täältä saisi käydä siis ilmaiseksi kaivamassa tiiliä. Lähetimme samantien viestiä ilmoittajalle ja onneksi saimme vastauksen heti seuraavana päivänä.

Täältä ne sitten kaivettiin. Ilmoitus oli muutaman viikon vanha ja selvästi paikalta oli jo käyty viemässä parhaat päältä. Eipä se menoa haitannut käärittiin hihat ja alettiin hommiin.

Saaliiksi kauniita vanhoja punatiiliä ja vielä ilmaiseksi!

Kaksi keikkaa yhden päivän aikana. Ensimmäisellä oli lapsi mukana mussuttamassa karkkeja ja toisella keikalla jätettiin rättiväsyneen mummin hoiviin muumi-DVD:tä katsomaan. Onneksi matkaa oli vajaa tunti suuntaansa.

Siellä ne nyt on. Katsottiin netistä vähän laatoitusohjetta ja ihan kivahan siitä tuli. Meidän mielestä kyllä Toosi hiemo!Välit täytettiin mullalla, jota löytyy iso kasa pihaltamme. Aika monta kertaa saatiin lisätä, painella ja harjata, jotta saatiin edes kohtuullisen tiivis alusta.
Ostimme myös terassin keskustaa ajatellen keltaista kvartsi kiveä. Kaksi pussia olikin yllättävän riittoisaa ja päätimme pistää koko alueelle n.12e/pss. Valitettavasti nämä kaksi pussia ei kuitenkaan aivan riittäneet ja meidän onneksemme tämä kyseinen kivi oli päässyt loppumaan läheisestä kivimyymälästä, joten jäimme odottelemme täydennystä liikkeesseen.Tämä kuva on taas alapuolelta ja vielä ilman katosta..Pöydän saimme vaimoni vanhempien mökiltä tarpeettomana lojuneen, täydellisen kokoinen hippasen yli metrin halkaisia. Vihreät tuolit haimme Ikeasta 17e/kpl ja valkoreunaiset löysimme viime kesänä ullakolta edellisten asukkaiden jäljiltä.


Katoksen löysimme kesä-alesta 119e, paikallisesta sekatavara liikkeestä. Ympärille vielä paljon istutuksia ja viiniköynnöksiä kiipeilemään pitkin katosta. Hyvin mahtuu 5-6 hlö syömään ja muuten vain nautiskelemaan! Tällä hetkellä kiusana pyörivät vilkkaat ampiaiset, mitenhän niistä pääsisi parhaiten eroon? Jotain syöttiansoja pitäisi varmaan googlailla, sen verran ärhäköitä pörisijöitä.

Alle 200e selvittiin tästä proektista mikä oli meille oikein sopiva summa.Milloinkas sen uima-altaan aika olisi? ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!