tiistai 4. helmikuuta 2014

Kylpyhuoneremontti päivitys 26.12.13

No niin nyt mennään tässä vaiheessa. Mitä kaikkea ollaankaan saatu jo aikaiseksi!
Olemme siis siirtäneet kantavan seinän tilan keskeltä. Saimme lisätilaa kylpyhuoneeseen n 80cm. Nyt tilan mitat n 215x175 seinät eivät vanhojen talojen mukaan ole suoria joten se tietenkin tekee hommaan oman twistinsä!

Tilasta on poistettu kaikki sähköt. Tarkoituksenamme asentaa kattolamppu, yksi pistorasia ja lattialämmitys. Onneksi ystävämme on sähköasentaja, joten tätä työ(miestä) ei tarvitse kaivaa kissojen ja koirien kanssa heinäpellolta!

Onnistuimme saamaan putkimiehen asentamaan lattiakaivon ja ohjaamaan vesijohdot oikeille paikoille, hinta 50e/h sis alv. Materiaalit hommattiin itse ja hintaa niille kertyi 295e, muovitettu kupariputki yllätti 18e/metri, onneksi tarvittiin vain 5metriä. Uuh vaikka kuinka yrittää säästää niin kyllä tähän remontointiin saa upotettua vaivalla säätettyjä rahoja. Myöhemmin tarkempaa budjetti selvitystä. Me ollaan kyllä tosi onnekkaita, koska molempien vanhemmat on käteviä käsistään ja auttaa projektissa todella paljon. Ilman heidän apua oltaisiin joudutta varmaan tuplaamaan budjettia. Tahdotaan kuitenkin pysyä koko ajan kartalla mitä remontissa tapahtuu, joten kyllä tässä hommaa riittää kun ei itse osata näitä juttuja ja vännetään koko ajan rautalankaa.

Ihanaa päästä palmujen alle lataamaan akkuja. Tämä tietenkin tuottaa omat kommervenkkinsä, kuinka saada organisoitua remontti sille ajalle kun olemme poissa. Lähdemme siis huomenna kuukaudeksi reissuun ja tarkoituksena olisi saada tehtyä ainakin sementtivalut/kaadot, lattialämmitys, vesieristeet ja ilmastointiputki asennettua..mahdollisesti myös laatoitus tehtyä. Ei saa ottaa paineita, että nämä on oltava tehtynä kun saavutaan vaan se tehdään mihin on ollut aikaa. Pääasia, että vessanpönttö toimii kun tullaan takaisin, vaikka siihenkin meillä löytyy varavaihtoehto. Saa nähdä miten käy, toiselta puolelta maailmaa on vähän hankala johtaa remonttia. Mutta onneksi vanhempamme ovat valmiita auttamaan. Valitettavaahan on ettei meillä ei ole varaa maksaa yksittäiselle firmalle koko remontin toteutuksesta. Joten näillä mennään, toivottavasti remonttiryhmä jaksaa. Palataan asiaan ensivuoden alussa! Nyt laitetaan lomamoodi päälle ja koitetaan levätä hetki ennen huomista pitkää lentoa!


...Niinhän siinä sitten kävi että unohdin kiireen keskellä julkaista tämän päivityksen, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Eli ollaan palattu viikko sitten reissun päältä ja homma onkin edennyt roimasti. Kirjoittelen tästä sitten enemmän paremmalla ajalla. Kiva myös verrata mitkä olivat toiveet loman ajalle ja mitä kaikkea sitten remonttiryhmä saikaan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!