sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mahlanvalutusta 2015

Viimeisiä vietiin, mutta kerkesin mukaan. Olin jo koko viikon fiilistellyt mahlan valutusta ja perjantaina sitten porattiin pihakoivuun muutama reikä ja valutettiin elämämme ensimmäiset mahlat (Talkkarin avustuksella). Keikka meinasi venyä maanantaille. Onneksi ei kuitenkaan, koska näyttää siltä, että kausi alkaa olla lopussa jollei jo loppu. Riippuu varmasti paljon siitä missä päin suomea mahlaa valutellaan. Meillä kahden vuorokauden aikana valunut noin 6 litraa. Reikä falskaa jonkin verran. Ensi keväänä sitten aloitetaan aiemmin.
Mitä sinun mielestä reijille pitäisi/kannattaisi tehdä? Ajattelimme vain jättää reiät auki kunnes mahlan tulo lakkaa...

Kevyttä, raikasta ja hennonmakeaa luonnonvoimaa. Luulin, että jotenkin tahmanpaa ja raskaanpaa, mutta olikin todella Raikasta ja Kirkasta!Kannattaa kokeilla jos mahdollista!

Nyt meillä odottaakin ihan uudet haasteet, kun haimme kanat talvihoidosta ja mukaamme tarttui muutama tipunen. Tällä hetkellä meillä jännitetäänkin Kanaa vai Kukkoa? :)


3 kommenttia:

 1. Kuvia kanoista! ♥ Meidän yksi kana juuri hautoi tipuja, niin ihana seurailla sitä kun emo opettaa tipusiaan elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun meilläkin olisi kanaemo hoitamassa! Nämä meidän pienet tuli niin äkkiä, että viikko on kyllä hujahtanut ihmetellessä niiden elämää! Kasvaa hirmuista vauhtia! Täytyykin käydä kurkkimassa sinua blogia jahka koneelle kerkiän! :)

   Poista
  2. Voi kun meilläkin olisi kanaemo hoitamassa! Nämä meidän pienet tuli niin äkkiä, että viikko on kyllä hujahtanut ihmetellessä niiden elämää! Kasvaa hirmuista vauhtia! Täytyykin käydä kurkkimassa sinua blogia jahka koneelle kerkiän! :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi!