lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kurkistus kasvimaalle

Nyt ollaan lomalla, nimittäin puolison talvilomalla! Onneksi on luvattu hyviä ilmoja, koska lomasuunnitelmamme kohdistuvat lähinnä pihapiiriimme. 
Pitkään arvoimme jonkun lomamatkan kanssa, mutta päätimme sitten, että kerrankin voisi olla hieman extra-aikaa kotihommiin. Kahden pienokaisen kanssa ylimääräistä aikaa ei juuri ole, joten jostain on joustettu. Ei olla kiirehditty erilaisten projektien kanssa. Tänään sitten oli hieman aikaa ja käännettiin kasvimaata isommaksi. Mitä isompi sitä parempi. Toivoisin, että kerkeisimme vielä perustamaan kokonaan erillisen perunamaan. 

P:n vanhemmat ovat luvanneet tulla koneella kääntämään kasvimaatamme, joten katselin sitä sillä silmällä. Jotain sieltä sainkin pelastettua möyhennyksen tieltä. Raparperit siirrettiin viime keväänä kasvimaan reunaan ja sieltä jo ihanasti punastelevatkin esiin vuohenputki seuranaan.

Bonuksena oli tupsahdellut esiin valkosipulia.


Olin jo tästä saaliista innoissani..


Melkoinen kasa löytyi kun alkoi lähempää tarkastelemaan. Taitaa olla irronneita kynsiä, luulin keränneeni kaikki syksyllä maasta! Nämä laitoin takaisin maahan toiseen kasvulaavaani, jonne kylvin valtavasti viimekesän valkkarin siemeniä. Varastossa vielä satoa jäljellä.


Tässä vielä sisällä itämään lähteneitä viimevuoden valkkareita. Laitoin ne jonkin aikaa sitten multaan, mutta pian toivottavasti löytyykin jo pihalta sopiva kasvupaikka.Vihreää sunnuntaita kaikille! =)

2 kommenttia:

  1. Viime syksynä laitoin talvivalkosipulin kynsiä maahan, mutta vielä ei näy mitään. Raparperit näyttävät hauskoilta; vähän kuin korvasieniä. Kiva,kun liityit lukijakseni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään löytyi pihalta ensimmäiset korvasienet! Kiva lukea välillä muidenkin puutarhajuttuja! :)

      Poista

Kiitoksia kommentistasi!