perjantai 5. kesäkuuta 2015

Villi vihermehu mehustimella

Hommattiin kevätmessuilta mehustin ja aluksi olin siitä aivan intona. Joka päivä mehusteltiin ja kannettiin selkä vääränä hedelmiä kaupasta. Sitten into hieman laantui, mutta eilen illalla teki mieli tutkia vihermehua. Puoliso luki netistä jonkun puristelleen nokkosta ja voikukkaa niinpä otin kipposen ja painuin pihalle.


Mukaan tarttui tietenkin nokkosta, vuohenputkea, maahumalaa, voikukkaa (sitä pyöreäreunaista) ja poimulehteä. Penkistä: raparperia, vehnäorasta, sitruunamelissaa ja kahta minttulaatua. Lisäsin vielä juomaan 1.5 porkkanaa ja omenan. 

Aluksi oli hieman hankalaa saada vihreitä "mehustettua", mutta laitettuani limittäin vihreää ja hedelmää homma alkoi pelittää. Mehu ei ollut lainkaan ruohon -makuista. Tosi raikasta ja hyvää! Uskon syynä olleen mintun, sitruunamelissan ja raparperin. Herkkuherkkua, superfoodia ilmaiseksi omalta pihalta varmasti teen toistekkin! 

Ainoa miinus kokeilussani oli se, että tarvitsen aamulla herätäkseni aimo annoksen kahvia, enkä sitä tänään tohtinut juoda tämän terveyspommin päälle, joten heräsin vasta iltapäivällä, kunnes sain kupposen kaffia.

Menisiköhän liian villiksi jos vihdoin keittäisin vuorekilpiteetä ja nauttisin näitä molempia aamuisin? :)


Huomenna aamulla puristellaan omppu-appelsiini-porkkanamehua tyttäreni pyynnöstä, mutta voisihan siihen lisätä, vaikka kourallisen kuusenkerkkiä! ;-)

Mukavaa viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!