maanantai 4. marraskuuta 2013

Luomumunan etsintä

Lähiruoka, luomu ja lisäaineettomuus, siinäpä se! Ollaan jo pidemmän aikaa käytetty mahdollisimman paljon luomua ruuan valmistuksessa. Lihat, kananmunat ja maidot pyritty pitämään luomuna. Se on ollut meille tärkeä valinta. Tietenkin joskus pitää ottaa sitä mihin on varaa. Varsinkin tällä hetkellä kun elämme puolisoni palkalla, minun ollessa kotona kotihoidontuella. Olemmekin kiinnittäneet huomiota ruokaostoksiimme, asia johon meidän perheessä menee yksittäin eniten rahaa kuukaudessa. Tahdomme syödä hyvin, terveellisesti ja taloudellisesti. Miten se on mahdollista? Sitä me tällä hetkellä tutkimme.

Viime keväänä ostimme eräältä luomulihatilalta 7 kiloa naudanlihaa, ja niitä syödään vieläkin! Tällä hetkellä harkitsemme puolikkaan karitsan ostoa suoraan eräältä lähitilalta. Kaupassa nautimme kun voimme ohittaa kalliit lihatiskit ja kotona nauttia pakkasesta löytyvistä herkullisista Luomulihoista. Kun tekee hieman hintavertailua ja ostaa kerralla enemmän, hintakin pysyi mielestämme hyvin kohtuullisena. Valitettavasti olemme joutuneet joustamaan siipikarjan syönnissä. Luomukanan hinnat ovat tällä hetkellä budjettimme saavuttamattomissa, joten olemme ostaneet perhetilojen tuotteita, joista ainakin alkuperä on helposti jäljitettävissä. Tarkanmarkan tärppinä olemme etsineet viimeisellä myytipäivällä myytäviä pakkauksia pakkaseen. 300litran arkkupakastin on pieni aarteemme. 
Nyt olemme olleet yhteydessä lähiseuden viljelijöihin ja tuottajiin ja toivomme löytävämämme meille parhaiten sopivia elintarvikeita, jotta voisimme ostaa mahdollisimman laajasti tuotteita suoraan tuottajilta. Olen iloisesti yllättynyt, koska lähipiiristämme on löytynyt myös muita asiasta innostuneita! Nyt vaan vertaillaan ja kuulostellaan ja kasataan paketti kokoon. Ei se niin vaikeaa voi olla ruokapiirejähän on ennenkin perustettu. Johonkin valmiiseen piiriin olisi tietenkin voinut liittyä, mutta tykätään tehdä asiat itse ja omannäköisesti, joten miksi tämä olisi poikkeus! 

Tulevaisuuden haaveenamme on olla mahdollisimman omavaraisia, mutta siitä joskus myöhemmin enemmän. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!