tiistai 23. syyskuuta 2014

Omena-Juustokakku

Viikonloppuna saimme kylään ystävämme, joka juhli syntymäpäiviä. Siispä saimme hyvän syyn kokeilla uutta Omenaista reseptiä ja leivoimme hänelle kakun. Tietenkin Juustokakun, koska olemme niihin nyt vähän hurahtaneet.

Pihamme ovat vallanneet omenat, niinpä käytyimme niitä tällä kertaa täytteenä.

























POHJA

Digestive 200g
Voi 50g  

TÄYTE

Maustamaton tuorejuusto 300g
Creme fraise 150g
Kermavaahto 4dl
Sokeri 2/3dl
Vaniljasokeri 1-2tl
Omatekoinen Omenahillo 2-3rkl
Liivatetta 10 arkkia

KIILLE

Omatekoista Omenahilloa 2/3dl
Liivatetta 8 arkkia
Vettä


POHJA
Digestive keksit murskataan ja sekoitetaan sulatettuun voihin. Kakkuvuoan pohja vuorataan leivinpaperilla ja massapainellaan irtoreunalliseen kakkuvuokaan (ikean punainen).
Jääkaappiin tekeytymään.


TÄYTE
Tuorejuusto sekoitetaan Creme fraisen, sokerin, vaniljasokerin ja hillon kanssa. 
Tässä vaiheessa liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 min. 
Kermavaahto vispataan vaahdoksi ja nostellaan varovasti täytteen sekaan, ei vatkata, jotta täyte pysyy ilmavana.
Liivatteista puristetaan ylimääräinen vesi ja kattilaan lasketaan juuri pohjan peittävä määrä vettä ja liivatteet mukaan. Lämmitettään höyryäväksi ja sekoitellaan liivaatteet.
Annetaan jäähtyä ja sekoitetaan varovasti täytteen sekaan.
Täyte kaadetaan kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Annetaan jähmettyä ainakin muutama tunti ennen päällysteet tekoa. Me teemme kakun aina illalla ja päällystämme kakun aamulla.


KIILLE
Liivatteet kylmään veteen n. 5min, jonka jälkeen puristetaan ylimääräinen vesi.
Kattilaan n. yksi dl vettä, omenahilllo ja liivatteet. Lämmitetään ja sekoitetaan höyryäväksi ei kiehuvaksi. 
Annetaan jäähtyä ja kaadetaan hyytyneen juustokakun päälle. Jääkaappiin useaksi tunniksi hyytymään.

Pinnalle laitoimme vielä koristeeksi itse kuivattuja omenasipsejä. Sitten vain herkuttelemaan. Tavalliselle Omppupiirakalle kiva vaihtoehto. 




























Vieraita 6 aikuista ja kolme kaksi vuotiasta, yksi pienen pieni 3kk tyttönen. Kakku riitti oikein hyvin ja maistiasia jäi myös seuraavalle päivälle. Kakku onnistui kivasti ja oli taas mukavan raikas. Omenahillon ja sokerin määrän voi määritellä oman maun mukaan ja tätä kannattaakin tarkastaa ennen kuin kermavaahto sekoitetaan joukkoon.
Herkullisia kakkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!