sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kevään ensimmäiset kylvöt ja uusi ikkunalauta

Edellisenä päivänä olin ihan vapaalla ja sain imuroitua ja pestyä lattiat kotona kerrankin rauhassa ja kunnolla, joten mikä olisikaan sopivampaa puuhaa seuraavalle päivälle kun multasormeilu ja kevään ensimmäiset istutukset keskellä olohuonetta!
Käytiin hankkimassa muutamia siemenpusseja aiemmin ja nyt vihdoin päästiin istutushommiin. Innokkaat apurit löytyi tietenkin omasta takaa. Kuopus otti heti parhaan paikan pöydän keskeltä ja huolellisesti siirteli multaa (toisinaan myös siemeniä) purkeista toisiin. Isosisko taas parhaansa mukaan huolehti siitä ettei pienempi olisi sotkenut hommia ihan kokonaan. Esikoinen olikin todella keskittynyt, kuuneteli tarkasti ohjeita ja noudattikin niitä!
Isoihin astioihin laitettiin rai-ruohoa ja popcornia eli kattilassa paistettavia maissinjyviä, luomuja tietenkin.
Minun mielestä on vain niin kiva laittaa popcornia kasvamaan
eikä maissia! Nämä ovat siis kokeiluna ihka oikeaa pääsiäisruohoa varten. Menevät varmasti jos onnistuvat kanoille herkuteltaviksi ja pääsiäispupua varten kylvetään sitten vielä toivottavasti uutta satoa.

Oletko sinä kokeillut pääsiäisruohoja eri siemenistä, mikä on suosikkisi? Maissia olen muutamana vuonna istuttanut kasvimaalle ja ihan kivasti ovat kasvaneetkin, tosin ilman satoa olemme vielä tähän mennessä jääneet...Nyt siis ensimmäistä kertaa pupua (ja kanoja tietenkin) varten vertailuun.


Pienempiin maitotälkkeihin kylvimme salaattia, hernettä ja latva-artisokkaa. Oikeastaan innostus istuttamiseen lähti facebookin viimevuotisesta muistosta, jossa latva-artisokat olivat jo itäneet ja hyvässä kasvussa!

Kuvassa myös upouusi kasvatushyllyni. Meiltä ei löydy ikkunalautoja/muuta sopivaa tasoa ikkunoiden läheisyydestä, joten pienen mietintätuokion jälkeen kaivoin kätköistäni kapean hyllylevyn, juuttinarua ja tsadam tämä syntyi! Oikein kiva ja tarpeeksi korkealla kaikenkarvaisia pikkuotuksiamme ajatellen. Nyt näitä tahtoo lisää. Äkkiä jostain lisää lautaa kun valmiita hyllylevyjä löytyi vain yksi.
Tälle kaudelle tilattiin taas hieman varkain iso satsi herkkuja (tomaattia, kurkkuja, paprikaa, papuja, maissia, kurpitsoja yms. mitähän kaikkea sitä olikaan..) valmiiksi kasvatettuja pikkutaimia Kirkkonummelaiselta viljelijältä. Edukkaasti kun saimme. Pikkulasten kanssa on ihana antaa itselleen luvan mennä joskus vähän matalamman aidan kautta.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, toivottavasti saadaan nauttia lisää ihania aurinkoisia päiviä tulevallakin viikolla!


3 kommenttia:

 1. Itse tapaan taimikasvattaa niin, että ikkunalaudat ja lisälaudatkin ovat täynnä, mutta tuon taaperon kanssa taimihävikki olisi niin suurta, että tänä vuonna en paljon kasvattele ja ne mitä kasvatan niin niissäkin oikaisen, jos mahdollista. Onneksi taimia saa ostaa. :) Aurinkoista viikonlopuua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lennellyt vasta muutama istutusastia taaperomme toimesta, isosiskon kanssa taas hekuttelemme joka päivä herneenversoilla! Vierestä on ihana seurata tyttöjen innostusta kun mullasta nousee vihdoin jotain esiin, nuoremmankin!

   Poista
  2. On se uuden kasvun ihme vain iloista katseltavaa lastenkin kasvoilta. Nyt ollaan idätelty taas vehnän jyviä. Niidenkin kasvua on mukava seurata ja lapset niitä miellään aina ohi mennessään napsivatkin. :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi!