perjantai 21. helmikuuta 2014

Siementen Kylvö alkaa NYT!

Olen siis viherpiipertäjä varsin tulokas vielä, mutta kovin innokas puolikas puutarhuri. Ihan joka kevät on jotain laitettu kasvamaan, niin kauan kun muistan, luultavasti aina, koska lapsuudenkotona tehtiin myös näin. Nyt on sitten hankittu iso piha ja sitä Pitää alkaa hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti, tai ainakin siellä mahtuu kokeilemaan, vaikka ja mitä!

Tälle kasvukaudelle ensimmäiset siemenet on nyt istutettu. Sain vanhemmiltani vanhan käytöstä poistetun akvaarion, jossa siis katto ja valo. Tämä saa suorittaa kasvihuoneen virkaa, näin kevättalven kynnyksellä.
Raivasin tälle tilan ikkunan edestä ja tietokonepöytä sai uuden käyttötarkoituksen!

Pohjalle levitin pihatien "hiekoitukseen" tarkoitettua lecamursketta. Toivoen, että tämä pitää pienen kasvihuoneeni kosteana ja myös herkempien kastelu saattaa onnistua tätä kautta. Itse istutusruukkuihin sekoitin luomukukkamultaa ja vermiculiittia (myydään puutarhamyymälöissä), joka on vulkaanista, ihan niin kuin lecasorakin. Tämän vermiculiitin tarkoitus ilmavoittaa kasvualustaa. Kastelin seoksen hyvin ja jaoin istutusruukkuihin. Siemenet kylvin siemenpussien kyljestä löytyneiden ohjeiden mukaan. Vermiculiitti on tuota valkeaa raetta, joka näkyy oikessa reunassa olevan Stevia kylvöksen katteena.


Nyt siis ensimmäisinä ruukkuihin pääsi Latva-artisokka, Pensaspaprika, Korianteri, Sitruunaruoho (lemongrass), Stevia (luonnonmukainen makeutusaine, jota viime kesänä etsin kuumeisesti) ja muutama aikainen Krassi ja Kuunkierto (viimeiset kaksi viimevuoden puutarhasta). Jotkut näistä varmaankin hieman etuajassa istutettuja, mutta kun ei sitä millään malta. Eikö se kevätkin ole tänä vuonna hippaisen etuajassa!
Kasvimaan ja pihan puolikuntoisen kasvihuoneen sulamista odotellen...ja tietenkin siementen itämistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!