torstai 27. helmikuuta 2014

Siemenet itää HYVIN!

Reilu viikko sitten istutetut siemenet kasvaa ja kasvaakin todella kivasti. Tämä akvaarion uusiokäyttö tuntuu olevan kovin mieluinen kasvupaikka pienille taimilleni. Kertaakaan en ole istutuksen jälkeen vielä kastellut. Akvaariossa/kasvihuoneessa silti todella kostea ilma. Yleensä juuri tämä kastelu on ollut haasteellista taimien ollessa vielä ihan minejä. Varmaan viikonloppuna kokeilen onnistuisiko kastelu ala kautta jos laskisin hieman vettä lecamurskeeseen.
Mutta nyt siis itse pääasiaan!
Latva-artisokat tosin ovat niin räjähdysmäisessä kasvussa, joten niiden kimppuun no hyökättävä jo tulevana viikonloppuna. Ainakaan vielä tämän kasvatus ei ole tuottanut ongelmia. Sanotaan nimittäin tämän olevan todella haastava kasvatettava. Tiedetään, sadon tuottaminenhan se varmasti hankalinta on, mutta ennen lämpimämpiä ilmoja nautiskelen näistä tukevan näköisistä hyvin kasvavista tulevaisuuden herkuista, siis mukavasta kasvuunlähdöstä.

Sitruunaruoho lähti myös kivasti kasvamaan, vaikka pussissa itävyys oli merkitty vain 35%, mutta kyllä siemenistä varmasti vähintään puolet ovat itäneet.
Korianteri antoi himan odottaa itseään, mutta tarkistettuani pussin itämisaika olikin 10-15 päivää, joten ei hätää, täytyy vain malttaa. Ja nyt kun kerran ovat kasvuun lähteneet nousevatkin ylös todella vauhdilla..tästä koituukin pian ongelmia jos varret eivät ala jykevöitymään. Saa nähdä miten käy, annetaan näiden vielä kasvaa hetken aikaa. Yleensähän kouliminen aloitetaan vasta kun ensimmäisten eli sirkkalehtien rinnalle on kasvanut toiset lehdet.

Stevia lähti ensimmäisten joukossa itämään, mutta mullan pinnalle tultuaan kasvu on etanavauhtia. Annetaan näidenkin siis vielä kerätä voimia ennen koulintaa.
Pensaspaprika, murheen kryynini. Mainittakoon nyt että kyttään näitä monta kertaa päivässä. Ja varsinkin tätä pensaspaprikaa..Mutta viime yön aikana se oli vihdoin tapahtunut ja yksi siemen oli itänyt! Vautsi vau! Siemeniä pussissa taisi olla vain kuusi, mutta nyt kun olen jo ollut varma siementen hukkumisesta multaa tämä yksikin on riemuvoitto! Toivotaan sille paljon kasvuonnea ja toivottavasti vielä muutama siemen jaksaisi itää ja löytäisi tiensä mullan yli.
Viimekesän kukka loistosta on itänyt kaksi Krassia. Ihanat Krassit niin helppoja kasvattaa, että minäkin onnistun aina niiden kanssa! Kuunkiertoja vielä odotellaan..
Lisäksi pidän kaupan basilikan ja korianterin akvaariossa, luulisin näiden tykkäävän tästä lämpimästä ja kosteasta Kasvupaikasta!

Koulimista odotellessa popsitaan jääkaapista idättämiäni Sinimoilasen (AlfaAlfa) ituja, NAM!

Tässä vielä kokonaisfiilistä Akvaariokasvihuoneestani!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!