maanantai 25. elokuuta 2014

Ensimmäinen Voileipäkakku


Viikonloppuna pidettiin pienet kakkukestit ja niihin päätettiin kokeille Voileipäkakkua! Kakku valmistui tällä voileipäkakkureseptillä. Täytteitä meillä oli siis kahta laatua Kinkku-Maustekurkku-Yrttituorejuusto-Turkkijugurtti ja Paprika-isokasa Yrttejä pihalta-Yrttituorejuusto-Turkkijugurtti. Lisättiin siis ohjeeseen hieman Turkkilaista jugurttia ja runsaasti yrttejä. Kakku koristeltiin runsaasti. Kuorrutus samalla tuorejuustolla ja reunoille juustoraastetta. Hetken aikaa kamppailinkin koristusten kanssa kunnes päätin, että More is More! Löytyy siis runsaasti kinkkurullia päältä ja sivulta, kirsikkatomaattiveneitä kurkkuspiraaleja ja Puutarhasta kerättyä: pieniä salaatinlehtia, persiljaa, meiramia kukilla, Krassin ja orvokin kukkia!
Voileipäkakku oli todella mehukas ja maukas, vieraamme tekivätkin heti muutamia tilauksia tuleviin juhliisa! :) Vieraita meillä oli 9 aikuista ja 3 lasta, tälle porukalle riitti kyllä mitään ei tosin jäänyt seuraavalle päivälle. Ensikerralla siis hieman isompi, että saadaan iltaherkkuakin! Ollaan nyt kokeiltu juhliin Juustokakkua ja tätä voileipäkakkua ja todettu oikein toimiviksi, eikä pelkästään siksi, että nämä pystyy ja täytyykin valmistella jo edellisenä päivänä. Niimpä juhla-aamuna kerkee muutakin kuin leipomaan. Esimerkiksi metsäretkelle!

Tässä vielä kuva tämän kertaisesta Juustokakustamme. 


Samalla ohjeella kun Viidakkojuhlissamme. Täytteeseen lisäsimme puolikkaan sitruunan ja kuorta makua antamaan. Päällysteen vaihdoimme pensasmustikoiksi. Nam Nam!2 kommenttia:

Kiitoksia kommentistasi!