keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kylpyhuone valmiina

Olen jo aiemmin kirjoitellut rintamamiestalon kylpyhuoneremontistamme, aiemmat tekstit löytyy tunnisteiden alta remontti. Tässä nyt kun kaikki on valmista. Vasemmalla kuvat lähtötilanteesta ja seuraavat nykyisestä muodosta. Lyhyesti remontista -purimme väliseinän oikealta ja laajensimme tilaa suihkujen verran viereisen huoneen vaatekaappeihin. Näin saimme rintamamiestalomme asuinkerrokseen suihkuja peräti kaksi. Aluksi meitä varoiteltiin, ettei tilaan mahtuisi kahta suihkua n.170cm seinälle. Ollaan kuitenkin oltu erittäin tyytyväisiä tekemäämme ratkaisuun. Suihkuhetket nimittäin ovat huomattavasti mukavampia kaksivuotiaan tyttäremme kanssa, kun hän ja äidit saa ihan rauhassa suihkutella. Kaikki pienen lapsen vanhemmat varmasti ymmärtävät.

Kylppärin kalusteet, ikeasta kompakti allaskaappi ja rautakaupasta edullinen perushana alle 200e, Svedbergin wc-istuin, pyöreä muoto ja edullinen hinta (alle 200e)  ratkaisivat. Luimme vasta jälkeenpäin, että näissä malleissa huuhteluongelma vakiona, mutta meillä on ainakin toiminut moitteettomasti. Laatoiksi asensimme pukkilan fantastista (ja kallista n60e/neliö) kuusikulmalaattaa ja seiniin markkinoiden halvinta (6e/neliö), 20x25cm, valkoista laattaa. Lattia kuitenkin vain vajaa 4 neliötä kun seiniin menii muistaakseen noin 20 neliötä.

Jokaisen kylpyhuoneesta täytyy löytyä vähän Bling Blingiä. Ostimme kattokruunun (märkätiloihin sopiva n.100e) ennen kuin koko remonttia oltiin edes aloitettu. Tilassa ei muita valaisimia ikkunan lisäksi, riittää kuitenkin hyvin pienen spa:n valaisemiseen. Tykatään kovasti,
myös ikkunasta!


Löysimme ikeasta juuri sopivan hyllykön, koostuu peilikaapista ja avohyllyköstä hinta alle 200e. Antaa tarvittavan säilytystilan, mutta ei ahdista ollenkaan. Korit itse virkattuja.
Suihkut Oraksen Apollot ja sekoittajat Oramix-mallit. Tämä malli tasoittaa vedenpainetta, joten suihkuttelu on tasaista, vaikka asustellaankin vanhassa puisessa rintamamiestalossa. Olivat myös kooltaan miellyttävät, kun tilaa ei ole mielin määrin. Meiltä löytyy varastosta jo ostettu lasinen suihkuseinä luikuovella, mutta päätimme asentaa sen myöhemmin kun lapsemme ovat hieman kasvaneet.
Valitsimme tilaan tällaisen sähköllä toimivan koneellisen ilmanvaihtokoneen. Toimii automaattisesti kun tilan kosteus nousee määrättyyn pisteeseen, saa ohjelmoitua myös liiketunnistuksella. Tilassa myös lattialämmitys ja valeponttikaton välissä tuuletusväli n.5cm. Ilmapääsee myös vaihtumaan oven alta noin yhden sentin raosta.


Löysimme hienon vanhan kellariin alkujaan tarkoitetun pistorasian ja valitsimme sen välittömästi. Tarkistimme, että siitä löytyy ipp-mikälie? koodi, jolloin sopii märkätiloihin, mutta emmepä tietenkään ymmärtäneet, että nykystandardit vaativat myös vikavirtasuojan. Onneksi sähköasentajamme oli ammattilainen ja asia selvisi tilan ulkopuolisella vikavirtasuojalla, johon kiinnitimme myös ilmastoinnin.


Koko remppaan rakennuslupineen, valvojineen yms. taisi mennä hippasen alle 8000e eli n. 2000e/neliö. Suihkuseinä yksinään jo 800e..joissain materiaaleissa olisimme voineet säästää, mutta näin saimme juuri sellaisen kun tahdoimme. Sanotaanpa nyt vielä, että kaikki rakennuslupaan sisälttyneet tarvittavat piirrustukset, valvojat yms. maksut olivat lähes 3000e, jokainen laskekoot siitä. Tällä rahalla saimme kuitenkin luvallisen märkätilan pieneen tilaan. Kyselkää ihmeessä jos painitte samanlaisen remontin kimpussa. Ainakin meille koko homma oli kantapäänkautta oppimista. Sillä että selvitimme hieman asioita emmekä tarttuneet remonttifirmojen valmiisiin paketteihin säästimme vähintään 10 000e!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!