tiistai 26. elokuuta 2014

Kasvimaan tapahtumia

Perunoita laittiin 5x5m riviä, niistä nyt noin puolet syöty ja herneitä rouskuteltu harvasen päivä. Mutta mitä kaikkea on vasta tuloillaan...
Maa-artisokkaa, nam nam nam! Keväällä minulla olikin päivitys siitä kuinka olimme unohtaneet nostetut mukulat aurinkoon ja nämä olivat ihan nuupahtaneet, mutta eipä näyttänyt haittaavan, koska kasvaneet jo pitkälti toista metriä ja kaiken lisäksi mielestäni mukuloita ei ollut ollenkaan näin paljon istuttaessa, joten sopii odottaa että saisimme runsaasti satoa.


Papuja, vasta vajaan kuukauden olleet maassa, tosin nämä olivat äitini esikasvattamia. Mustia ja punaisia, matalia vain vajaa puolimetriä korkeita. Minä kun luulin että pavut kasvavat aina pilvissä!
Maissia maissia, ihan hyvännäköisiä pötkylöitä!
Kukkanuppujakin löytyy jo melkein jokaisesta!

Keväällä istuttamani avomaankurkut kuivuivat/hävisivät pian istuttamisen jälkeen. Sainkin vajaa kuukausi sitten äidiltäni muutaman uuden taimen ja nämä näyttävätkin viihtyvän. Kuva on hieman huono, mutta kurkkuja on jo monta tulossa. Ainakaan kastelusta ei näillä keleillä tarvitse olla huolissaan...


Ensivuodeksi täytyy tarkastella viljelykiertoa. Tämä on siis meidän toinen viljelyvuotemme, mutta viime kesänä lähinnä raivasimme puutarhaa ja ihmettelimme mitä kaikkea pihalta löytyykään. Tämän kasvimaan kyllä käänsimme jo vuosi sitten, silloin tässä kasvoi ainostaan lupiineja ja rikkakasveja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!