keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pullia Taaperon kanssa

Sadepäivinä on vähän tylsää, ei viitsisi ulos kastumaan ja taaperon leikitkin voi monen tunnin jälkeen vähän kyllästyttää. Niinpä päätettiin yllättää äiti ja alettiin leipomaan nami nami pullia! Taikina tehtiin ihan perusohjeella, joka löytyi jauhopurkin takaa. Tyttäremme murusti hiivan nesteeseen ja auttoi mammaa taikinan sekoittamisessa. Hän tietenkin toimi myös laaduntarkkailijana, jotta taikina olisi mahdollisimman herkullista. Siinä vaiheessa kun jätettiin taikina kohoamaan hänen kädet, posket ja paita olivatkin aivan taikinan peitossa, eikä mitään saanut tietenkään pestä pois! Käytiin sitten kunnolla suihkussa vasta, kun olimme saaneet pullat kunnialla uunista.


Jonkin ajan päästä, vaikka kahden Muumin verran odoteltuamme pääsimme pullien pyöritykseen. Mamma teki tylsiä pyöreitä joihin laitettiin voisilmä ja runsaasti raesokeria, kun taas lapsemme taiteili
Veneitä jotka koristeltiin mansikoilla ja raesokerilla!
 Pullat voideltiin kananmunalla.Meidän kotoa löytyy vain sellainen kapea olisikohan 40-45cm uuni, joten pelti on pieni. En ole vielä onnistunut tekemään tarpeeksi pieniä pullia niin etteivät ne valmistuttuaan muistuttaisi enemmän yhtä isoa lankkupullaa! Myös kypsyysaste on usein niillä rajoilla, kun tulee keskityttä useampiin asioihin! Mutta eikö se olekkin niin, että maku se on tärkein!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!