perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kasvihuoneen uudet asukit

Mummilta perintönä saatu kasvihuoneemme on saanut uudet asukit, mutta myös erittäin hienon kivetyksen.
Pihamme pursuaa kiviä ja puolisoni päättikin eräänä päivänä, että kasvihuoneeseen on laitettava kivipolku. Tästä se sitten lähti ja hienohan siitä tuli!
Kiitos uusista asukkaista kuuluu äideillemme, he nimittäin esikasvattivat nämä meille, lukuunottamatta kahta pienenpientä pensaspaprikaa. Tässä kasvaa neljää eri tomaattilajia pienestä luumutomaatista isoihin pihvitomaatteihin (siemenet tätini tuliaisia Englannista). Päädyssä Chilit ja paprikat, ainakin kuutta eri lajia. Laitetaan niistä sitten lajikohtaisempaa tietoa satokauden edetessä. Kasvualustaksi lisäsimme runsaasti multaa ja vuoden muhinutta hevosenkakkaa.
Vastaikkaisella puolella anopilta saadut perinteiset Tanskanviennit ja päädyssä kirsikkatomaatit. Niin kuin kuvasta saattaa huomata puuttuu lasitus vielä osaksi kasvihuoneemme yltä, mutta ei huolta valokatteet on jo ostettu ja odottavat jo malttamattomina edellisen prokkiksen eli kanalan valmistumista!

Tässä vielä kokonaiskuvaa, eiköhän näillä alkuun päästä. Tilaa olisi hippasen vaikka vesimeloonille taikka kurkulle, saa nähdä mitä vielä keksimme. Mutta onpa hieno kivetys!Tässä yrttipenkkiäni, joka reunustaa kasvihuoneen edustaa. Tällä hetkellä kasvaa persiljaa, tilliä, korianteria, sitruunamelissaa, mäkimeiramia, ruohosipulia, muutamaa minttua, piparjuurta, lipstikkaa, ranskalaista rakuunaa ja tänä keväänä kokeilemaani inkivääriä (juuren pala istutettuna)! Tarkoitus laajentaa kasvihuoneen vasemmalle puolelle, jossa tonttimme jatkuu nelisen metriä. Ainakin rosmariinia, timjamia ja basilikaa on saatava..ehkä myös oliivipuu sopisi kasvihuoneen rinnalle.Taustalla näkyy muuten kellarista kaivettu apupöytä, edellisten asukkaiden peruja. Toimii täydellisesti istutusapuna, enää ei tarvitse pelkästään kyykistellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!