maanantai 18. marraskuuta 2013

Mitä reppureissulle mukaan?

No niin nyt kun on reissun kohteet ovat selvillä voisi alkaa mietiskelemään mitä kaikkea tarvitaankaan mukaan. Onhan siihen vielä reilu kuukausi aikaa, mutta siinä välissä on joulu ja se ei kuitenkaan saa mennä vain ohi! Siihen pitää myös panostaa, ensimmäinen joulu meidän kotona. Okei nyt hyppäs ehkä vähän aiheen viereen!

Eli asiaan ja Aasiaan! Ensimmäinen ongelmahan on se, että Kiinassa ja Thaimaassa on täysin eri ilmasto. Shanghai-akselilla ilmat lienee lähellä nollaa ja Thaimaassa taas lähempänä +30 astetta. On myös huomioitava, että tarkoituksemme on kulkea rinkat selässä ja taapero edessä, joten ihan kamalasti ylimääräistä emme voi roudata mukanamme. Lapselle otamme varmaankin lämpimän ulkopuvun, jonka voimme sitten jättää matkanvarrelle kun poistumme Kiinasta. Meille luultavasti riittää kevyemmät takit joita olemme jo aiemmilla reissuilla käyttäneet, sellaiset tosi ohuet jotka pitää vettä ja viimaa. Alle täytyy sitten miettiä miten pysytään lämpiminä, puoliso sattuu vielä olemaan varsinainen vilukissa..Itselleni riittää varmasti joku pitkähihainen neule ja paksummat legginsit leikkaan niistä sitten lahkeet irti, kun vaihdamme lämpimämpiin maisemiin, tällä tavoin isken siis kaksi kärpästä kerralla. Täytyy aina muistaa, että maailmalta löytyy varmasti kaikki tarpeellinen, ainakin meille aikuisille. Shoppailemaanhan me kuitenkin halutaan! Kivempihän se on täyttää reppu uusilla reissuvaatteilla kun vanhoilla rytkyillä.

Panostimme tällä kertaa kuitenkin uusiin kävelykenkiin, kiersimme urheiluliikkeiden alennusmyynnit ja löysimmekin lopulta molemmille oivalliset goretex-kengät. Aiemmin olemme kulkeneet vanhoissa tennareissa ja dilloissa ja vaikka missä, mitä nyt on sattunut löytymään. Ollaan ehkä tultu sen verran vanhoiksi, että vaelluskengät on ihan jees. Mulle henkilökohtaisesti kävi näin noin kaksi vuotta sitten, kun oltiin raskaana. Tätä ennen ne olivat näyttäneet ihan kamalilta. Nyt ne tuntuu niin mukavilta ja turvallisilta, eikä ole jalat kertaakaan kastuneet sen jälkeen kun laitoin ne jalkaan, vaelluskengät siis. Nämä uudet kengät ovat nyt sellaiset kyvyet kesämallit. Lisäksi otetaan varmaan mukaan urposti feikki-crocksit. Ne vaan nyt sattuu olemaan niin helpot, kevyet ja toimii hyvin myös uintikenkinä. Tietenkin matkanvarrella saattaa tulla tarve joillekkin kivoille kesätossuille, mutta mikäs sen mukavampaa kun käydä ne sitten jostain paikallisesta puodista hankkimassa. Lapselle otamme mukaan parit lenkkarit, sandaalit ja uimakengät, kaikki tarkentuu tietenkin kun saadaan nostettua tavaroita esiin. Hellevaatteita sen verran, että päästään alkuun Thaimaassa.

Viisumit: Kiinan viisumi tietenkin, tällä kertaa meille riitti single entry. Tällä pääsemme kerran maahan ja saamme oleilla siellä 30 päivää. Hinta: 60euroa/hlö, myös lapsi. Kiinan konsulaatti sijaitsee Kulosaaressa ja viisumianomukset haettavissa ma-pe klo 9.30-11.30 saattaa olla jonoa, koska siellä palvelee vain yksi tiski. Kannattaa siis olla ajoissa paikalla. Mukaan otettiin valmiiksi täytetyt 4 sivuiset hakupaperit, lentolipuista kopiot ja varaustiedot hotelleista, emme tainneet tällä kertaa laittaa kutsua MamaP:n kiinalaiselta ystävältä. Tällainen kutsu saattaa kyllä auttaa jossain tapauksessa maahan pääsyä. Konsulaatin sivuilla lukee, että hakemukseen pitää liittää värikuva itsestä, mutta meillä ainakin riitti mustavalkoiset kuvat. Pienesti jännitimme kun lapsemme hakemuksessa vanhempien kohdalla luki kaksi kertaa Mother. Viisumit olivat noudettavissa seuraavalla viikolla, jätimme hakemuksen ja passit perjantaina.

Thaimaaseen emme viisumia tarvinneet, saamme oleilla maassa ilman viisumia 30 päivää ja tämähän riittää meille tällä kertaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos saapuu maarajan kautta saa kerralla vain 14 päivän oleskeluluvan, tämä oli yksi syy miksi lennämme Kiinasta Thaimaaseen

Rattaat: n. 7kiloa, toivottasti helposti mukana kulkevat. Rattaita ostaessa yritimme ottaa huomioon matkustustarvettamme, mutta ennen kaikkea ulkonäköä! Ei kai nyt, vaan sitä että ne saa makuuasentoon ja näin ollen niissä on hyvä nukkua päiväunia/myöhäisiä äitien illallisia turvallisesti meidän lähellä. Nämä olivat siis meidän budjetissa himpusti alle 200e, kevyimmät ja sellaiset jotka menivät täysin makuuasentoon. Olisiko merkki Peg perego mini?

Lisäksi otamme lapsellemme: Kantorepun (Manduca), pelastusliivit: vietämme kaksi viikkoa saarilla, eikä tämän kokoiselle taaperolle varmasti löydy jokaisesta pitkähäntä veneestä liivejä, emmekä tahdo ottaa sitä riskiä. Ei niin isokokoinen ongelma, mutta ehkä sitäkin kinkkisempi on vaipat, ei oikein ole tietoa miten vauvanvaippoja löytyy maailmalta, mutta vertauksena tamppooneja on ollut hankala löytyy joistain maailman kolkista. Otamme varmasti jonkun aloituspakkauksen kertiksiä joilla selvitään reissun alku. Kiinasta etsitään ehdottomasti sellaiset halkiohousut, joita siellä päin käytetään yleisesti. Siis haaroista auki olevat housut joista on helppoa tehdä tarpeensa. Mukaan lähtee myös kasa harsoja ja muutamat villavaippahousut. Minulla on tällä hetkellä valmistuksessa merinovillaiset vaippahousut, tarkoituksena saada ne reissuun mukaan. Toivottavasti tällaisella kombolla pärjätään. Miksikäs ei!
Mitään ylimääräisiä rokotuksia emme aijo lapsellemme ottaa esim. Hepatiitti A ja B:tä. Näin pienet kuulemme sairastavat Hepatiitti A:n oireettomana ja B tarttuu vain veren/sukupuoliyhteyden välityksellä. Laskimme riskin olevan tarpeeksi matala emmekä ole huomanneet, että niitä erityisesti näin pienille suositeltaisiin. Meillä on hepatiitti rokotukset kunnossa edellisiltä reissuilta. Täytyy kyllä mennä vielä apteekkiin kyselemään lapselle sopivia maha yms. troppeja.

Ruokapuoli: Ajateltiin hoitaa kaikkien osalta paikallisilla herkuilla. Emme siis ota kotoa mukaan pilttejä, puuroja yms. vaan luotamme siihen, että kaikkialta löytyy kaikille maistuvaa ruokaa. Eväisiin täytyy kyllä kiinnittää erityistä huomiota varsinkin päivinä jolloin matkustamme paljon. Olisi todella kurjaa jos joukkomme alkaisi kiukuttelemaan nälän vuoksi. Kaikkihan sen tietää että pinna kiristyy kun maha alkaa kurnimaan. Onneksi näiltä kulmilta on aina saatavilla nuudeleita jotka valmistuvat pika pikaa kuumassa vedessä. Myös hedelmät ovat jotain ihan eriluokkaa mihin meillä päin on totuttu, joten emmeköhän me pärjää! Teemme kotona paljon Thaimaalaisia/Aasialaisia ruokia, tai ainakin kovasti yritämme näitä kovasti jäljitellä, joten lapsellemmekaan nämä maut eivät välttämättä ole täysin vieraita. Hän on kuitenkin syönyt meidän kanssa samaa ruokaa jo pitemmän aikaa. Aina reissussa ja miksei kotonakin pitää käyttää järkeä siihen mitä suuhunsa laittaa, jos ruuat syödään lämpiminä ja pilaantuneen näköiset jätetään väliin ei luulisi tulevan mitään kovin suuria ongelmia eteen. No jonkin verran reissanneena tiedetään kyllä, että maha saattaa hyvinkin mennä hetkellisesti mullin mallin, näin on käynyt useammankin kerran. Jos kotoa tuodut tropit eivät auta kannattaa turvautua paikalliseen lääkäriin, näistä meillä on vain hyviä kokemuksia. Toivottavasti emme kuitenkaan joudu näihin turvautumaan. Lapsen kanssa ollaan tietysti erityisen varovaisia. Ja tälle reissulla ajateltiinkin ottaa maitohapot ihan aktiiviseen käyttöön.

Tässä vähän raameja sille mitä kaikkea olemme pohtineet tarvittavista matkatarvikkeista. Tietysti kännykät, kamerat ja muut tilpehöörit otetaan mukaan, mutta kaikenkaikkiaan tarkoitus olisi karsia kaikki ylimääräinen pois, jotta matkanteko olisi mahdollisimman vaivatonta. Saa sitten nähdä mikä on lopputulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!