tiistai 12. marraskuuta 2013

Matkassa maailmalle jatkuu..

Nyt ollaankin viettetty useampi ilta ja puolikas yö pähkäillen minne mennä ja miten olisi paras! Tällaiseen tulokseen päädyttiin. Chiang maista jatkamme lentäen Bangkokiin Suvarnabhumin lentokentälle, josta otamme bussin (n.300bath) suoraan kohti Trattia ja tarkemmin sanoen satamaan Laem Ngop. Kohti itäistä Thaimaata Kambotzan rajan tuntumaan. Satamaan saavumme toivottavasti ennen neljää iltapäivällä jolloin lähtee viimeinen lautta (n.400bath) paratiisiin koh Makin saarelle noin tunnin kestävän lauttamatkan päähän. Täältä olemme varanneet mielestämme jopa hieman liian tasokkaan majoituksen viideksi yöksi. No eikai, emme vaan yleensä tohdi tuhlata samalla tavalla, mutta nyt ajateltiin, että eihän me kuitenkaan kovin usein päästä näin pitkälle, joten miksi emme voisi hemmotella itseämme (toivottavasti) täydellisellä kohteella. Teimme hieman muutoksia Chiang maissa olevaan yöpaikkaan, vaihdoimme tämän 10euroa maksavaan majoitukseen, jotta saisimme hieman kurottua bujettiamme. Koetimme saada majoituksen hinnaksi koko reissua ajatellen 30e/yö, mutta todennäköisesti joudumme nostamaan tämän 35e. Totesimme ettei tämä kuitenkaan kaada talouttamme joten nautitaan nyt sitten juuri niin paljon kun tahdotaan. olemmekin saaneet todella nopeaa ja hyvää asiakaspalvelua tästä valitsemastamme resortista Seavana, jos joku tahtoo käydä googlesta kurkkaamassa. 

Seuraavat etapit ennen paluuta Bangkokiin jatkavatkin mukavasti rantalinjalla. Matkaamme Koh Makista lautalla vielä noin tunnin verran alaspäin, lähemmäs Kambotzan rajaa koh Koodille, joka on Thaimaan toiseksi suurin saari, mutta edelleen kaukana Baarikaduista yms. Vietämme siellä neljä yötä rannalla sijaisevassa resortissa, joka on ilmeisesti enemmän thaimaalaisten turistien suosiossa, tämä sopii meille oikein hyvin. Toivomme löytävämme rauhallista rantaelämää, jossa rentoudutaan kunnolla eikä kiirehditä minnekkään snorklaillaan kristallinkirkaassa vedessä ja syödään hyvää ruokaa. Täältä siirrymme neljäksi yöksi itseasiassa koh Makin viereiselle varsin pienelle saarelle nimeltä koh Rayang. Tällä saarella sijaitsee vain YKSI resortti! Tämä on jotain sellaista josta olemme edellisillä reissuilla haaveilleet, vaikka olemmekin pienissä paikoissa pyörineet. Katselleet haikeana veneen kyydistä pudotettavia ihmisiä aution näköisille saarille. Ja täällä nyt ainakin rentoudutaan, ja jos alkaa liiaksi rentoutua tilaamme pitkänokka veneen ja teemme retken jos toisenkin johonkin toiselle saarelle! :)
Nokka kohti seikkailuja


Edellisellä reissulla kyllä oltiin melko autiolla saarella, aivan etelä thaimaassa sijaitsevassa Koh Adangin saarella, joka kuuluu thaimaan kansallispuistoihin, tämän vuoksi tälle saarelle ei oltu myönetty rakennuslupia ulkopuolisille yrittäjille. Aivan ihana paikka muutamia bungaloweja (hyvä tasoisia) ja telttailu mahdollisuus, pieni kanttiini ja puistonvartioiden päämaja. 
Tällä reissulla kovana kakkosvaihtoehtona taisteli Ranongin (Phuketista hieman ylempänä) kansallispuiston saaret koh Similan ja koh Surin. Valitettavasti kaikkialle ei aina riitä aika, mutta onpahan sitten vielä paikkoja mistä haaveilla! 


Koh Adang, bungalowAiemmin olemme varanneet vain muutamia yöpaikkoja etukäteen ja katsoneet vasta paikan päällä majoitus tarjontaa, mutta se on ollut myös melko työlästä. Reissumme ajoittuu keskelle huippu sesonkia ja olemme ensimmäistä kertaa aasiassa pienen lapsen kanssa, niin tällä kertaa mennään näin ja luotto on kova! Majoitusliikkeethän niin kuin moni muukin asia tässä maailmassa on usein jotain aivan muuta miltä kuvissa näyttää tai mitä päällisin puolin kerrotaan. Luemme siis tarkkaan ihmisten jättämiä arvosteluja valitsemistamme kohteista.

Ko Adangin saari profiilia

Nyt siis matkasuunnitelmastamme puuttuu enää reitti koh Rayangilta Bangkokiin ja sieltä muutaman yön majoitus. Luultavasti menemme koh Makilta lautalla Tratin pääsatamaan samaan paikkaan, josta lähdimme saarikierroksellemme Laem Ngopiin. Otamme sieltä joko minivanin tai bussin kohti Bangkokin keskustaa. Junaraiteet eivät muuten yllä tänne asti Thaimaata, ilmeisesti Pattaya on tähän suuntaan viimeinen pysäkki. Kuitenkin bussi yms. yhteyksiä pitäisi löytyä runsaasti, koska koh Chang on todella iso ja turistien suosima saari. Tämä jää meiltä tällä kertaa kokematta. Olemme käyneet saarella 5-6 vuotta sitten, oikein mukava paikka varsinkin jos tahtoo ympärilleen paljon palveluita ja ihmisiä. Tällä kerralla tahdoimme jotain vähän muuta. Laem Ngopista valitsemamme yhtiö määräytyy varmasti sen perusteella mihin majoitumme Bangkokissa. Linjoilla on nimmitäin hyvinkin paljon eri päätepysäkkejä. Jos siirtyminen koh Rayangilta onnistuu yhdessä päivässä jää meille Bangkokiin kolme yötä ja kaksi kokonaista päivää Shoppailuun!  


Voi että, onneksi kaikki tämä on vielä edessä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!