sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Talviunilta heräilyä

En kuvailisi itseäni ahkeraksi. Kysyinkin tässä eräänä päivänä vaimoltani onko hän koskaan miettinyt jospa olisikin valinnut puolisokseen erään ystävämme (heillä ei kuitenkaan tietääkseni ole ollut koskaan romantiikkaa keskenään, mutta ihan ajatuksena), voisi kotonamme olla aina siistiä. Nyt meillä on silloin tällöin ja toisinaan vain yhdessä paikassa ja useimmiten vaimoni toimesta. Hän alkoi luettelemaan lukemattomia asioita, joita hänellä ei tämän toisen kanssa todennäköisesti olisi. Tämä riitti rauhoittamaan minut ja sotkuisen luontoni.

Viime kerrasta on jo aikaa, mutta hauskaa on, että akvaariossa kasvaa taas samat herneet ja salaatit lisänä vain latva-artisokat!
Tässä välissä, joka on maailmankaikkeudessa varsin pieni aika, mutta kuitenkin tarpeeksi suuri synnyttämään elämän! Meille on siis syntynyt upouusi tyttövauva! Elämämme on ollut varsinaisessa mylleryksessä ja olemme keskittyneet integroimaan tätä uutta elämää perheeseemme. Pikku hiljaa hyvä tulee kun kuulostellaan rauhassa. Johan tämä juuri ja juuri kolme kuukautinen pikkuotus nostaa päätä, hymyilee ja juttelee hersyvästi isosiskonsa kanssa! Kaikki siis mallillaan. Ulkona paistaa aurinko ja kevät tekee tuloaan. Päässä pyörii ainakin miljoona asiaa joita olisi ihana lähteä toteuttamaan Ihan heti tai mieluiten Nyt! Aika vain on tällä hetkellä hyvin rajallista, se oma-aika nimittäin..Huomasin, että viime kesän valkosipulini ovat aloittaneet kasvunsa keittiössä. Saisinpa ne tai ainakin osan pian multaan, vaikka syötäväksi ne olinkin varannut. Ovathan ihan pelkästään nuo versotkin herkullisia!
Haaveilemme eteisremontista, tälle emme vielä ole tehneet mitään tänne muutettuamme. Kaksi vuotta jo hurahtanut täällä, kaikenlaista olemme kyllä jo puuhastelleet, mutta eteinen on saanut odottaa..Ainiin tänä talvena hankimme ilmalämpöpumpun ja tämä on kyllä helpottanut mökkimme lämmityksessä. Kovemmilla pakkasilla on riittänyt pumpun lisäksi vain muutama sähköpattereistamme. Siitä voisin kertoa joskus lisää. Jos ilmalämpöpumppu rintamamiestalossa jotakuta kiinnostaisi! Minua ainakin.

Tässä onkin vaikea valinta: Eteisremontti vai all inclusive loma etelässä? Tiedän, tämä talo tulee syömään kaikki rahamme ja aikamme ja voimamme ja ja ja..Itseppä olemme itsemme tähän tilaan hankkineet! ;)

Kun ilmat tästä vielä hieman lämpenee käymme hakemassa kanat kotiin talvihoidosta. Niille olisi tarkoitus rakentaa ympärivuotinen asunto. Perunamaa siirtää kasvimaalta kultapiiskujen tilalle (joku viisaampi voisi vinkata jos nämä: Kultapiisku ja Peruna vihaavat toisiaan). Kunnon mansikkamaa olisi saatava ja Viinitilaa laajennettava. Onneksi emme omista hehtaaritilaa vaan reilun omakotitalotontin jonne on ihana kokeilla ja haaveilla kaikennäköistä..Makuuaittaa, uima-allasta, pihasaunaa, puumajaa ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Ei saa hötkyillä kyllä kaikelle tarvitsemalle löytyy aikansa ja paikkansa. Tämä taitaa vain olla sitä, mitähän se oli, KEVÄTTÄ RINNASSA!
Viinisuolaheinä puskee jo lumen ja jään läpi salaattilautaselle!


Lumi suli puli puli! Vai miten se meni? Ainii, näin meillä: Vaimo pihalle mars mars!

Tervetuloa seuraamaan, kuinka meillä herätään talviunesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!