maanantai 16. maaliskuuta 2015

Viikonloppua ja kakkua

Perjantaina olimme toivoa täynnä. Esikoisen oli tarkoitus lähteä lauantaina mummilan kanssa puuhommiin mökille ja jäädä vielä yökyläänkin. Pitkästä aikaa siis hieman vapaata vauvan kanssa. Tarkoitus oli myös leipoa ystäviemme juhliin kakkuja. Juustokakku ja kaksi voikkaria, kinkku ja lohi n 60hlö. Kuinkas ollakkaan ei esikoiselle perjantaina 13. pv maistunutkaan päivällinen...olo oli voimaton. Kuumemittari näytti 39.4, ihan reippaasti siis. Pikaisten puheluiden jälkeen siirrettiin mökkireissu tulevaisuuteen ja varattiin mummi kotihoidoksi. Oltiinhan jo luvattu leipoa kakut sunnuntaiksi. Lapset (tässä tapauksessa reilu 2.5-vuotias) on kyllä reippaita kipeinäkin. Lauantaiaamuna sydäntä särkien kärräsimme reippaan pikkupotilaan mummilaan ja lähdimme ostamaan tarpeita kakkuihin. Tuntui pahalta jättää pieni kipeänä hoitoon, hyvään hoitoon kumminkin.
Koko päivähän siihen sitten meni ja vähän sunnuntaita, kun kävimme juhlapaikalla koristelemassa voileipäkakut. Juustokakkuun valitsimme sitruunan ja päälle kaupasta löytyneitä tuoreita (maukkaita) mansikoita, 4,99€/kg, tähän aikaan vuodesta! Kiilteen keitimme pakkasestamme löytyneistä mansikoista, johon upotimme viipaloidut mansikat. Lopputulokseen olimme yllättävän tyytyväisiä, homma ei kuitenkaan onneksi ole enää yhtä hataraa kun ensimmäisellä kerralla viime kesänä.Voileipäkakut olivat hyvinkin perinteisesti kinkku ja lohi. Kinkku oli valtava ja lohi pyöreä. Teimme nämä kakkuvuokiin. Kinkun samankokoisena kuin juustokakku n. 30x45cm täytyy vielä lunttia kun saadaan alusia takaisin. Pyöreävuoka lohelle 28cm. Molemmat neljällä voikkarikerroksella. Täytteitä emme muussaa koneella pilkomme vain pieniksi. Päällyskreemi ja täytemassa turkkilaistajugurttia ja tuorejuustoa, johon sitten lisätään sopivaa täytettä. Molemmissa käytimme lihatäytteiden lisäksi kasviskerrosta paprikalla ja suolakurkulla. Olihan siinä hommaa, mutta tulipahan testattua. Vaikka päällisinpuolin olimmekin tyytyväisiä kakkuihin, emme valitettavasti päässeet näitä juhliin valmiina maistelemaan. 

Pieni potilaamme oli jäänyt reippaasti yökylään, joten kiirehdimme sunnuntaina kakut viimeisteltyämme noutamaan lasta kotiin. Onneksi hänellä oli jo kuume helpottanut. Tilalle oli iskenyt flunssa ja vuotava nenä. Ei kuitenkaan influenssaa!

Meidän osaltamme juhlien peruuntuminen harmitti, kyseessä oli kuitenkin läheiset ystävät. Lasten kanssa on jo kuitenkin oppinut, että useimmiten hommat menee jollain lailla uusiksi. Esikoisen 1-v synttärit siirrettiin juhlia edeltävänä päivänä vauvarokon iskettyä ja vuosi sitten palasimme turkin reissulta kolme päivää myöhässä vatsataudin iskettyä. Lukuunottamatta lukemattomia playdateteja jonkun sairastuttua..

Teinpäs sitten vielä roippeista ymspyms aineista vaimolle töihin lounaaksi minikinkkusen, yhdestä viipaleesta ja viidestä kerroksesta.

Mukavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

Kiitoksia kommentistasi!